Igoor Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Witam :cool: Chce naciągnąć łańcuch w swoim kochanym motórze (Kawasaki GPZ 500s 1994 rok, nowszy model). I czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile "luzu" powienien mieć łańcuch? Szukałem jakiś serwisówek ale nie mogłem nic konkretnego znaleźć... Z góry dziękuje za odpowiedź :flesje: Cytuj "...Pi**dol dwulicowców, fałszywi koledzy Cieszą ryj jak Cię widzą, po czym wbiją nóż w plecy Poszukiwacze hecy, w głowach mają pusto Patrząc na gó*no w kiblu, pewnie myślą, że to lustro..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Jeśli łanuch po usiądzeniu na moto nienapina się, to myślę ze luz 4cm wystraczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igoor Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Czyli mam rozumieć że 4 cm luzu gdy moto stoi bez jeźdzca :) Dzięki za odpowiedź :flesje: Cytuj "...Pi**dol dwulicowców, fałszywi koledzy Cieszą ryj jak Cię widzą, po czym wbiją nóż w plecy Poszukiwacze hecy, w głowach mają pusto Patrząc na gó*no w kiblu, pewnie myślą, że to lustro..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Jest w serwisówce. Sam mam ten sam model i ostatnio naciagalem. Wg serwisowki powinien wynosic 3,5-4cm. Aczkolwiek u mnie jak naciagnalem go tak, to cos żęziło i tak jakby obcieralo. W koncu dalem wiecej luzu i przestalo. Naciagnij wg serwisowki i przejedz sie, zobacz czy wszystko OK. Nie naciagnij za mocno bo cos tam lubilo wtedy leciec w tym modelu. ps. I dokrec mocno kolo :P ja myslalem ze mocno dokrecilem i po 10km sam sie naciagnal lancuch... Nie wiem jak to sie porobilo. Pzdr. Jeszcze jedno: Jakby Ci sie posypaly te plytki w ktorych sa sruby do naciągu łańcucha (tak jak mi) mozesz dorobic z grubej blachy (ok 7-8mm grubosci). Wtedy wystarczy nawiercic dziure 8mm. One nie sa z metalu tylko.. jakiegos kamienia czy cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi