Wałek CBR 600 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Witam mam problem moja Honda nie chce zapalić Podszedłem do motocykla i próbowałem ją odpalić na ssaniu motocykl zapalił, ale że szybko puściłem manetkę gazu zgasł, więc standardowo próbowałem odpalić drugi raz i nic motocykl kręci jak wściekły, ale nie odpala. Pomyślałem że zalałem brykę, więc poczekam kilka godz i spróbuję, no a on nadal nic kręci i nawet dymek widać z ruru, ale nie zapala jaka może by tego przyczyna, proszę o szybką pomoc co mam zrobić lub poprawić. A i jeszcze jedno dla mnie to jest reakcja jakby paliwo nie dochodziło, ale paliwo mam lecz w filterku nie widzę go i jeszcze jedno pytanie czy można odpowietrzyć motocykl jeśli tak to jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 kolego po takim opisie można ulożyć stronicową listę możliwych awarii. Powiedz może kiedy motocykl był ostatnio serwisowany i co miał robione. a w między czasie standardowo możesz zacząć od wykręcenia świec, wcześniej zdjęcie zbiornika i sprawdzenie drożności przepływu paliwa. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałek CBR 600 Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) jak te świece wykręcić bo na moje oko nie będzie łatwo jak sprawdzić drożność paliwa Edytowane 1 Maja 2009 przez Wałek CBR 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Łatwo to się świece w xj 600 odkręca :). Tu niestety trzeba się będzie trochę nagimnastykować. Poszukaj na forum serwisówki do ściągnięcia, tam będzie opisane co i jak zrobić. P.S. Jeśli musisz odpalać sprzęta z odkręconym gazem i to do tego stopnia że po zamknięciu gazu gaśnie to znaczy że moto aż prosi się o gruntowny serwis. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałek CBR 600 Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 P.S. Jeśli musisz odpalać sprzęta z odkręconym gazem i to do tego stopnia że po zamknięciu gazu gaśnie to znaczy że moto aż prosi się o gruntowny serwis. nie wiem czy zawsze tak robiłem ale na srwis bede go brał bo niedawno go kupiłem i pewnie poprzedni właściciel nie powiedział do końca prawdy Swiece wykręcone wyczyszczone i motocykl lata jak lalka ale nie życze takiej roboty nikomu 3 godz pracy jezu ile roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi