Skocz do zawartości

CBR 600 F1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem moja Honda nie chce zapalić

Podszedłem do motocykla i próbowałem ją odpalić na ssaniu motocykl zapalił, ale że szybko puściłem manetkę gazu zgasł, więc standardowo próbowałem odpalić drugi raz i nic motocykl kręci jak wściekły, ale nie odpala.

Pomyślałem że zalałem brykę, więc poczekam kilka godz i spróbuję, no a on nadal nic kręci i nawet dymek widać z ruru, ale nie zapala jaka może by tego przyczyna, proszę o szybką pomoc co mam zrobić lub poprawić.

A i jeszcze jedno dla mnie to jest reakcja jakby paliwo nie dochodziło, ale paliwo mam lecz w filterku nie widzę go i jeszcze jedno pytanie czy można odpowietrzyć motocykl jeśli tak to jak.

kolego po takim opisie można ulożyć stronicową listę możliwych awarii.

Powiedz może kiedy motocykl był ostatnio serwisowany i co miał robione.

a w między czasie standardowo możesz zacząć od wykręcenia świec, wcześniej zdjęcie zbiornika i sprawdzenie drożności przepływu paliwa.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Łatwo to się świece w xj 600 odkręca :). Tu niestety trzeba się będzie trochę nagimnastykować. Poszukaj na forum serwisówki do ściągnięcia, tam będzie opisane co i jak zrobić.

P.S. Jeśli musisz odpalać sprzęta z odkręconym gazem i to do tego stopnia że po zamknięciu gazu gaśnie to znaczy że moto aż prosi się o gruntowny serwis.

Why... So... Serious

P.S. Jeśli musisz odpalać sprzęta z odkręconym gazem i to do tego stopnia że po zamknięciu gazu gaśnie to znaczy że moto aż prosi się o gruntowny serwis.

nie wiem czy zawsze tak robiłem ale na srwis bede go brał bo niedawno go kupiłem i pewnie poprzedni właściciel nie powiedział do końca prawdy

Swiece wykręcone wyczyszczone i motocykl lata jak lalka ale nie życze takiej roboty nikomu 3 godz pracy jezu ile roboty