HondaWawa Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam, sytuacja wygląda następująco, w pewnym momencie w czasie postoju na światłach zauważyłem że nie mogę wbić luzu i wajcha biegów co cieżko chodziła, mogłem wbić albo 1 albo 2, luzu nie znajdował. Zgasiłem silnik i wrzuciłem na luz bez problemu. Sądziłem że to sprzęgło więc wymieniłem tarcze ale problem nadal występuje, słyszałem że coś na sprzęgle bliżej skrzyni mogło się zapiec z powodu zbyt małego poziomu oleju czy to może być przyczyną ? Miał ktoś kiedyś coś takiego, prośba o radę. Pozdrawiam i szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 sprawdzales czy kosz nie ma rowkow w miejscu styku z wypustkami tarczek Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaWawa Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Na koszu nic nie zauważyłem, słyszałem ze może to być coś zapieczone za sprzęgłem i to podobno typowe w tym modelu.... W servisie powiedzieli 200 zł ale wolę to naprawić samemu z pomocą forum :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 pewnie mieli na myśli przekładkę ślizgową między koszami. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazorex82 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, sytuacja wygląda następująco, w pewnym momencie w czasie postoju na światłach zauważyłem że nie mogę wbić luzu i wajcha biegów co cieżko chodziła, mogłem wbić albo 1 albo 2, luzu nie znajdował. Zgasiłem silnik i wrzuciłem na luz bez problemu. Sądziłem że to sprzęgło więc wymieniłem tarcze ale problem nadal występuje, słyszałem że coś na sprzęgle bliżej skrzyni mogło się zapiec z powodu zbyt małego poziomu oleju czy to może być przyczyną ? Miał ktoś kiedyś coś takiego, prośba o radę. Pozdrawiam i szerokości Czesc.Sluchaj odkrec sobie pokrywe tam gdzie wchodzi ciegno od wajchy zmiany biegowi sprawdz dokladnie mechanizm zmiany biegow.Ja mialem taki sam przypadek i chodzilo o to ze urwal sie tam jakis maly dzyndzelek ktory podobno sie wlasnie lamie przy agresywnej za mocnej zmianie biegu.Pisze tak nieprofesjonalnie bo nie jestem mechanikiem ale moze znajdziesz dzieki temu problem i Ci to pomoze.Jezeli jest urwane to co mowie jest oipcja ze mozna to zespawac. Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez Fazorex82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaWawa Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Dzięki za dobre rady, sprzęgło rozebrałem na części pierwsze i nie wykazuje jakiś nietypowych śladów użytkowania. Ten 'dyndzelek' jest, ale w Hondach i to tam się lubi zerwać, Yamaha wymyśliła lepsze rozwiązanie praktycznie nie do zajechania...:) Ale w moim sercu Honda na zawsze:) Wczoraj wyjęliśmy silnik i dzisiaj pierwszy dzień rozbierania, trzeba się dostać do skrzyni, czyli gruuuba robota:( Kumpel załamany, bo kupił tą R1 miesiąc temu u Rakowskich w Piasecznie - wcześniej nie mieliśmy do nich zastrzeżeń, ale jak sprzedają moto za 15tyś to mogliby, chociaż sprawdzić czy wszystko jest sprawne:/ - kibel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Kumpel załamany, bo kupił tą R1 miesiąc temu u Rakowskich w Piasecznie - wcześniej nie mieliśmy do nich zastrzeżeń, ale jak sprzedają moto za 15tyś to mogliby, chociaż sprawdzić czy wszystko jest sprawne:/ - kibel No chyba było sprawne jak sprzedawali. Skrzynia się zepsuła miesiąc po kupnie, a nie na drugi dzień. To sprzedający jest winny? :icon_eek: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaWawa Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Winny nie do końca, ale z tego co się orientuje serwisowali ten motor wcześniej i znali sprzedającego, od momentu kupna zrobione raptem 300km i od początku nie chodził jak w zegarku, nie posądzam ich że zrobili to specjalnie ale do końca nie wierze że to całkowity przypadek... Tak czy owak trzeba to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi