cudak017 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam Mam mały problem z moim klx-em , jechalem sobie motorkiem prawie bez kata i nagle zgasl i w tym samym czasie stracil caly prad zrobil swiatla iskre itp. przed tym wszystko chodzilo no moze oprocz rozrusznika. Odłaczylem przekaznik od rozrusznika, bezpieczniki i motor odpalil, jak byly podlaczone nie chciał,czy to moze być cos z tym przekaznikiem czy z czyms innym, aha aku jest sprawny... Proszę o szybką odpowiedz :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Odpowiedzi szukaj w bibli na ostatnich stronach http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=95103&st=120 Jeśli to nie pomoże wtedy zapytaj a nie na odwrót :icon_rolleyes: P.S Strasznie mętny podałeś ten opis problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak017 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) u mnie swiatla ida z aku a nie cewek i regulatora. podlaczalem zarowki itp na krotko to wszystko dzialalo, aku jest naladowany fest Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez cudak017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 zapłon nie ma u Ciebie połączenia z instalacją 12V wiec jesli normalnie kierunki pracowaly na wylaczonym silniku czyli p[obieraly prąd z aku to przy tego typu usterce wypada jedynie masa oderwana ewentualnie urwalo sie magneto innych wspólnych elementow dla przyczyn ,ktore podałes nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak017 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 jak moglo mi zerwac magneto jak motor odpale tylko wtedy kiedy odlacze bezpieczniki i przekaznik, jak one sa podlaczone motor niema iskry i swiatel. gdy odlacze te zeczy i odpale motor a pali szybko swiatla sa ale bardzo slabe, wczesniej nawet gdy aku byl rozladowany swiatla byly lepsze jak moglo mi zerwac magneto jak motor odpale tylko wtedy kiedy odlacze bezpieczniki i przekaznik, jak one sa podlaczone motor niema iskry i swiatel. gdy odlacze te zeczy i odpale motor a pali szybko swiatla sa ale bardzo slabe, wczesniej nawet gdy aku byl rozladowany swiatla byly lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Cudak, pisz jakoś z sensem bo tak to napisałeś, że w ogóle nie da się zrozumieć z czym masz problem. "jak moglo mi zerwac magneto jak motor odpale tylko wtedy kiedy odlacze bezpieczniki i przekaznik" Tego zdania nie jestem w stanie zrozumieć. Napisz kiedy motocykl odpala ( co robisz żeby zapalił ), kiedy przestał odpalać i co w nim zdążyłeś sprawdzić. Jeżeli akumulator jest dobry a nie odpala kiedy są podłączone kierunkowskazy i tego typu rzeczy to wg mnie złapał przebicie na którymś przewodzie w instalacji i musisz drogą eliminacji znaleźć ten przewód. Apropos prądnicy czy tam alternatora (zależy co masz) jeśli szlag ją trafił to zwyczajnie nie daje rady gdy wszystko jest podłączone choć to dziwne przy instalacji która ma oddzielnie zapłon i oświetlenie. W każdym razie obstawiam, że padła dlatego łap się za miernik i sprawdź napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak017 Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 motor mi zgasl i stracil prad kiedy wracalem do domu, gdy go przypchalem sprawdzilem aku i byl caly rozladowany, naladowalem go ale nic to niedalo, zeby go odpalic musialem odlaczyc przekaznik i bezpieczniki wtedy odpalil bez najmniejszego problemu. Dzisiaj pozycze od kumpla miernik i bede sprawdzal dam znac jak bede cos wiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 OK, wyglada na to ze jakies zwarcie cie trafilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi