max264 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam was Bratwo. Mam chłopaki mały kłopot. Biorę się za moją wsk wreszcie i mam problem ze śrubami i nakrętkami. Wie może ktoś jak wyglądało to z powłokami. Co tam było kładzione nikiel...cynkowane czy może oksydowane? A i jak było z powłoką na dźwigni zmiany biegów oraz z kopka. WSK M06 to to samo co WFM M06 tylko inna fabryka. Z góry wam dziękuję. :notworthy: :notworthy: Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez max264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja bym wymienione przez ciebie elementy pochromowal, zawsze to bedzie sie pieknie prezentowalo na takim klasyku... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimaxDJ Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ciężko powiedzieć,bo zazwyczaj śrubki z epoki są całe zardzewiałe:PP Wydaję mi się,że oryginalnie były cynkowane,ale jak już picujesz wiesie to nie zaszkodzą jej chromowane śrubki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 tylko wlasnie ja chce ja zrobic dokladnie jak w oryginalne. nie wiem czy dobrze mowie ale sroby byly oksydowane ale nie jestem pewien a tymbardziej nakretek dlatego trza mi pomocy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Oksydowanie to tzw czernienie, a sruby w WSK/WFM byly ocynkowane z kilkoma wyjatkami, m.in. chromowane byly sruby mocujace reflektor przedni, korek wlewu oleju do skrzyni biegow (nie zawsze), wiecej na ta chwile mi sie nie przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi