cypherius Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Witam, wpadlo mi dzis cos takiego w lape :fajny klasyk :mrgreen: co o nim sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Ale wydech 8O :arrow: fajny znaczy się 8) A moto fajne, bak mi się bardzo podoba - taki niecodzienny, dłuugi i płaski. Maszynka mniam mniam :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 3 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 w tym albumie de agostini chyba jest jeszcze pare takich fajnych wteranow : zenith 750 z 1948 roku, James commodore, Gillet Herstal 500 OHV sport itp. Kurde miec jakikolwiek ehh.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Ty mi nawet nie mów o deagostini - 2 razy wysyłałem na ciężarówki i 3razy na motocykle. Ani razu nie dostałem. :buttrock: :evil: P.S. Można to jakoś przez internet zamówić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 3 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 nie wiem, wzialem to od braciaka - wujo jest listonoszem i z jakis zwrotow to dostaje 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Bardzo przyjemna maszyna. Ale konstruktor chyba nie lubił jezdzić noca (brak swiateł) :buttrock: jestrem ciekawy czy na zdięciu jest pokazany model sportowy czy normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley1974 Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 Brak lamp nie oznacza jeszcze maszyny sportowej w tamtych latach standardowo maszyny wychodziły bez lamp które były wypos, dodatkowym. Sam mam Sarloea 25"o" z 1929 roku i nie ma oswietlenia a nie jest sportowy (350sv) harley1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley1974 Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 Motocykl na zdjeciu jest zeczywiscie wersją sportową bez błorników i tłumiki tzw. puszki brooklandzkie stosowane w wyścigach na torze Brookland w Anglii. harley1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley1974 Opublikowano 12 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2004 A swoją drogą ciekawe kto pisał opis tego motocykla, jeżeli silnik JAP V2 jest krótkoskokowy to ja jestem święty turecki a poza tym "stratny"system smarowania?kto wymyślił takie określenie?Taki system smarowania nazywa się smarowaniem z obiegiem otwartym. harley1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 No kiedys funkcjonowalo okreslenie system z utrata oleju - moze stad ta strata ?Swoja droga sportowy motocykl z takim ukladem olejenia ???Nie przewiduje dlugiej zywotnosci. A wiekszosc wyprodukowanych maszyn Brough Superior jezdzi do dzisiaj. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley1974 Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 W latach 20tych taki system smarowania był standardem w większosci maszyn to nic nowego Pozwaleło to na uproszczenie budowy(obnizenie ceny)w całym motocyklu zazwyczaj była tylko jedna pompa mechaniczna i jedna wspomagająca reczna. Zresztą kiedyś nikt nie przejmował sie ekologią i nie zastanawiał się co sie bedzie działo z wyzuconym olejem. System taki był dość skuteczny o ile nie zapomniało się dolać oleju do zbiornika. harley1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Słuchajcie, jeszcze dzisiaj / a przynajmniej jeszcze niedawno/ taki system smarowania jest /był/ spotykany w motocyklach żużlowych! Olej po prostu był wyrzucany na zewnątrz. A może jeszcze nawet obecnie tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Według mnie takie smarowanie dzisiejszych żużlówek byłoby trochę nielogiczne, gdyż olej na żuzlu mógłby stworzyć zagrożenie dla innych zawodników. Ale ja tam się nie znam :) P.S. Zamówiłem te karty przez internet - trzymajcie kciuki :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi