junior7914 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam. Od niedawna posiadam Fazera FZ6S z 2005 roku 17000km i mam pytanko do posiadaczy takiego sprzętu : Czy to normalne że po nagrzaniu się moto słychac dośc wyraźne cykanie nierównomierne gdzieś w okolicy kolektorów wydechowych , jak i również podczas jazdy przy obrotach 3-5 tyś na 3-4 biegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Prawdopodobnie masz nieszczelne rury wydechowe przy wejsciu w glowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior7914 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A Wiesz że może i masz racje , mogły się zluzować nakrętki i wypalić uszczelki bo ostatnio nawet te od silnika się poluzowały i miałem wrażenie że łańcuch skacze po zębatce przy ruszanu , taki dziwny dzwięk strzelający delikatnie. Zamówię uszczelki pod kolektor bo chyaba nie będzie to duży koszt i zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jezeli lancuch rzeczywiscie skacze po zebatce, albo wydaje jakiekolwiek strzelajace dzwieki to jest zlomem ( razem z zebatkami ) i trzeba go wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior7914 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jezeli lancuch rzeczywiscie skacze po zebatce, albo wydaje jakiekolwiek strzelajace dzwieki to jest zlomem ( razem z zebatkami ) i trzeba go wymienic. Tak tak wiem dlatego napisałem porównawczo :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior7914 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Niestety nie są to uszczelki kolektorów , w poniedziałek jadę na sprawdzenie zaworów i wtedy zobaczymy czy yamaha przesadziła z tymi 40tyś.km. na pierwsze sprawdzenie luzów zaworowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior7914 Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Fachowcy z serwisów rozłożyli ręce , sprawdzili mi wszystko a nawet więcej na moje życzenie i nic . Jedynie regulacja zaworów troszeczkę wyciszyła cykanie lecz nie na tyle by móc powiedziec że motocykl pracuje dobrze. Motocykl sprzedałem i tym samym kończę post. :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Szybko sie uporałes z problemem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryFz Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 ja również jestem ciekawy co to było posiadam Fazera z 2004 r również słyszę cykanie ale jestem przekonany że to przy liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mógł to to być jeden z elektrozaworów. Nic poważnego :biggrin: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mógł to to być jeden z elektrozaworów. Nic poważnego :biggrin: Powiedziałbym: Ten Typ Tak Ma :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi