emex Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 witam tak jak w temacie moto po wkreceniu na dosc wysokie obroty strzela w wydech... jaka moze byc tego przyczyna ? no i jeszcze jedno.. dziwne zjawisko moto po otwarciu airboxu staje sie mocniejsze.. kiedy wszystko jest poskladane tak jak byc powinno motor jest dzisnie zamulony nie ma tragedii ale mocy pelnej nie osiaga wg mnie. kiedy otworze airbox i filtr powietrza jest na wierzchu staje sie mocniejszy... :| nie wiem co mu jest myslalem o czyszczeniu gaznika tylko nie wiem jak z wymontowaniem go bo strzasznie tam ciasno i nie wiem za bardzo czy uda sie go wyciagnac bez rozbierania "polowy" maszyny (tzn. bak itp sprawa oczywista) tak wiec prosze o pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja wygląda świeca po wykręceniu? Filtr powietrza w jakim stanie? Co do większej mocy po odwarciu puszki to wg mnie zasysa Ci powietrze poza filtrem - ma mniejsze opory przepływu i dostaje go więcej - możesz kupić K&N i się pobawić w usprawnienia. Co do strzelania to obstawiam zbyt bogatą mieszankę, na wysokich obrotach nie spala wszystkiego i dopala w rozgrzanym tłumiku - to też może być wina filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emex Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 filtr k&n byl zalozony wczesniej i bylo jeszcze wieksze gowno ;/ teraz mam zalozony gąbkowy ale chyba nie jest to filtr z prawdziwego zdazenia tylko jakas poklejona recznie samorobka bo wyglada malo profesjonalnie ;] zastanawia mnie tylko czy czyszczenie gaznika by tutaj nie pomoglo i tu mam pytanie do tych ktorzy juz przerabiali ten temat i wiedza czy duzo roboty jest z jego wyjeciem i wlozebiem czy nie bo nie wiem ile czasu musze na to wygospodarowac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Wydaje mi się że u Ciebie nie powinno być dużo roboty, czyszczenie gaźnika powinno pomóc, na dzień dobry zainstaluj przyzwoity filtr powietrza. Moto może być również zamulone bo je zalewa. Kiedy ostatnio świece zmieniałeś? i jaki ma kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emex Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 oto dobre pytanie jaki swieca ma kolor ;] przyznam sie szczerze nie zagladalem tam w ogole kupilem moto rok temu prawie no i swieca moze byc do wymiany... zastanawia mnie tylko ten brak pelnej mocy :| moto nie jest nigdzie dlawione bo sprawdzalem vin w serwisie silnik nie kopci ani nic dziwnego sie z nim nie dzieje na 13 tysi przebiegu. hmm jutro zobacze co tam u swiecy slychac wymienie na nowa i zobacze moze sie poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nie chodzi o to zebys ja od razu wymienial, napisz jaki ma kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emex Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 tak tez zrobie jutro sprawdze i napisze a o wymianie wspomnialem bo zakladam ze bedzie sie nadawala na breloczek do kluczy a nie do jazdy ale pozyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 a zawory kiedy sprawdzales ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emex Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 no zaworki byly sprawdzane przy przegladzie na 12 tysiacach teraz jest niecale 14 wiec juz sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 i jak te świece? bo my tu gdybamy, a jeszcze nie napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emex Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 dzisiaj nie mialem czasu juz zdazylem tylko zdjac przykrywke gaznika(tam gdzie jest membrana) i przelalem to beznzyna(po wyjeciu membrany). wydaje mi sie jakby sie moto troche ozywilo ale po chwili zabawy na kole chyba ze dwa razy znowu strzelil w wydech... moze jutro bede mial troche wiecej czasu to sprawdze swiece... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emex Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 dzisiaj wreszcie mialem chwile i dobralem sie do swiecy. nie byla okopcona ani zalolejona tylko lekko zolta tzn jakby przepalona czy przegrzana jutro wstawie nowa i zobacze co i jak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Jak bedzie ci sie silnik dlawil to daj troche ssania i obserwuj czy pojdzie czy bedzie chcial zgasnac - to wyjasni sytuacje z paliwem. Czy strzela przy wejsciu czy zejsciu z obrotow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emex Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 silnik sie nie dlawi a w wydech strzela przy zejsciu z obrotow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Nieszczelny wydech przy glowicy, albo miedzy glowica a tlumikiem - sprawdz. Filtr powietrza zmien na fabryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi