Rider666 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam mam pytanie czy moge sprzedac motocykl jezeli jeszcze nie przerejestrowałem go na siebie ? i jesli tak to jak by miała wyglądac tranzakcja. I jeszcze odnosnie skarbówki, czy musze ją opłacac czy moze to zrobic następny nabywca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam mam pytanie czy moge sprzedac motocykl jezeli jeszcze nie przerejestrowałem go na siebie ? i jesli tak to jak by miała wyglądac tranzakcja. I jeszcze odnosnie skarbówki, czy musze ją opłacac czy moze to zrobic następny nabywca ? Możesz sprzedać. Spisujesz umowę na siebie-sprzedającego i kupującego. Przekazujesz wszystkie dokumenty z danymi poprzedniego rejestrującego. Ja kupiłam taki nieprzerejestrowany motocykl od drugiego właściciela, który stwierdził, że jednak rezygnuje i nie miałam żadnych problemów. Co się tyczy opłat skarbowych, najlepiej zadzwoń dowiesz się u źródła (osobiście sądzę, że nie będzie Ci odpuszczone :)) Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a może tak zasięgnąć porady z wyszukiwarki..? pytanie powtarza się co kilka tygodni, przepisy się nie zmieniły jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider666 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a może tak zasięgnąć porady z wyszukiwarki..? pytanie powtarza się co kilka tygodni, przepisy się nie zmieniły jsz W wyszukiwarce sprawdzałem i nie znalazłem odpowiedzi co do tej skarbówki, chodzi oto czy ja musze do nich isc czy moze to zrobic nabywca któremu sprzedam moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taju25 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Nie radze podrabiać podpisu poprzedniego właściciela. Jeśli poprzedni właściciel zgłosił w urzędzie sprzedaż na ciebie[na pewno tak zrobił] to ty powinieneś opłacić US i zrobić wydział komunikacyjny. Przerabiałem już taki temat tylko z autem. Bardzo marnie się skończyło. Ja sprzedałem gościowi,a on odsprzedał dalej i tu pojawiły się problemy. Najlepiej moim zdaniem będzie jak pójdziesz do wydziału komunikacji i się dopytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 a w wydziale komunikacji pewnie nic nie wiedzą na ten temat, bo i po co im to :P podatek płacony w us jest od umowy, a tą zawarłeś. rejestrować nie masz obowiązku, musisz tylko przekazać starą umowę kupcowi. natomiast AFAIK opłacić podatek oczywiście tak, bo wszak umowa została zawarta. podrabianie umowy "na poprzedniego właściciela" jest przestępstwem fałszowania dokumentów, na dokładkę łatwym do wykrycia - odradzam jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider666 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ok juz wszystko wiem , Dzieki za pomoc :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi