Gość Lefthandy Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Ktoś na naszym chińskim forum znalazł taką stronkę: http://cj750.pl/ Skoro w Polsce powstają kluby miłośników chińskiego klona tej beemki to stwierdziłem, że sprawa warta jest chyba odnotowania. A, że nie za bardzo wiedziałem gdzie ten temat umieścić to umieściłem go tu. Mam pytanie do tych co się znają. Z czystej ciekawości, nie żebym jakoś specjalnie interesował się tematem. Na ile to jest kopia Iż-a/Urala? Czy części od tego sprzęta będą pasować do np. oryginału z BMW? Czy to może stanowić dodatkowe źródło części do tych (radzieckich i niemieckich) antyków? Co o tym w ogóle sądzicie? Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez Lefthandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Jezeli juz to to nie jest chinska kopia beemki tylko chinska kopia radzieckiej kopii beemki.. ;) Z tego co slyszalem wykonanie chinskie-czyli takie jak skuterkow ktorych wszedzie pelno, z daleka ladnie wyglada a tak naprawde to szit Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez cyborg78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ale słyszałeś czy wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Tak jak napisalem-slyszalem. Wiec nie wiem na pewno. Wiem tylko ze gazniki chinskie ktore mozna spotkac na bazarach u nas sa roznie wykonane, tzn "jak sie trafi". Nie ryzykowalbym wiec zeby wydac kaske na takie chinskie "cuś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Lefthandy- Ceny tych moto są zbyt wysokie w stosunku do oryginalnych beemek czy emek na których są wzorowane. Co do części to wiele jest zamiennych bez przerabiania, lub z niewielka ingerencją. Najbardziej popularne są gaźniki które są o niebo lepsze od oryginałów praktycznie zewnętrznie niczym sie nie różniąc. Ogólnie jednak nie polecam. Za równowartość kupisz pełnoprawnego weterana i oddasz do warsztatu specjalizującego sie w takich motocyklach. Dobrze ze są bo uzupełniają braki w częściach. Dla niektórych nie dobrze bo emeka czy beemka przez ciągłość produkcji traci na znaczeniu w światku zabytkowych jednośladów. Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi