Maly_WR Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam robilem remont w swojej WR i przy okazji wymienilem takze na nowe sprezyny dociskowe w sprzegle reszta elementow zostala starych w sprzegle po zlozeniu silnik wbiciu pierwszego biegu i nacisnieciu sprzegla ledwo jak moge obrócic kolem . Dodam ze nie jest to na 100 % wina zle wyregulowanej link od sprzegla . Co moze byc tego przyczyna ?? Kolega powiedzial mi ze powinno dotrzec sie to po krotkim czasie uzywania motocykla ale ja jednak jakos nie jestem przekonany ze tak sie stanie . I wole zajac sie tym za wczasu jak jeszcze mam moto w polowie rozebrane Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Maly_WR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Na pewno jest to wina zlej regulacji, tyle ze nie przy klamce sprzegla, ale przy samym sprzegle, lub jego popychaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly_WR Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Adamie a co masz na mysli mowiac o regulacji popychacza o ile sie orjentuje nie ma tam zadnej regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 spróbuj przesunąć o jeden ząbek dźwignie przy wysprzęgliku , jeśli nic nie da czeka ponowna rozbiórka i złożenie ze schematem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ale tam za bardzo nie ma co źle złożyć ;) Luz na klamce powinien wynosić około 0,5 cm i to wszystko. Spróbuj to zrobić na odpalonym, zalanym olejem silniku. W sensie jak się rozgrzeje i rozlepisz sprzęgło to wrzuć jeden i rusz :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi