Limo Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam ponownie. Teraz jest problem z drugim moto (jak w temacie). Wczoraj myślałem że świeca padła bo obecnie sprzęta odpalam tylko żeby pokazać potencjalnym kupcom jak chodzi, więc nie ma kiedy się wygrzać, ale dziś ją wykręciłem i iskra jest. Faktem jest że wygląda na starą bo jest trochę pordzewiała, podczas gdy tylna wygląda jak nówka, ale po zamianie miejscami dalej nie chodził przedni gar. Czy jest sens wymieniać skoro iskra jest czy szukać przyczyny gdzie indziej? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 No jak po zamianie nie chodzi to jasne ze przyczyna lezy gdzie indziej. Jak wyglada ta swieca, benzynka dochodzi, luzy zaworowe sa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Po wykręceniu świeca była cała mokra więc benzyna dochodzi. Kolega podpowiedział że stara świeca ze słabą iskrą mogła nie spalać dokładnie całej mieszanki i to się gdzieś odkładało aż w końcu nazbierało się tego tyle że przestała wyrabiać. Teraz przedni cylinder nie chodzi to pewnie zgromadziło się tam trochę wachy, to i mogło zalać sprawną świecę. Jednak zacznę od wymiany tej starej świecy i przedmuchania cylindra. Jak to nie pomoże to będę myślał dalej. Luzów nie sprawdzałem, ale motocykl wcześniej tego samego dnia chodził normalnie więc myślę że powinny być w porządku. Obecnie trzymam go u kumpla w garażu, a tamtego dnia byłem umówiony z kupcem więc rano go przyprowadziłem do mnie na parking, chodził normalnie, potem kupiec przyszedł, i dalej było wszystko ok, dopiero wieczorem padł cylinder. Smacznego jajka wszystkim :) Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Moto zrobione. Gaźnik wysunął się z króćca i łapał lewe powietrze. Dziękuję, Adam, za zainteresowanie :) Edytowane 13 Kwietnia 2009 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi