Manius Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam. Kupiłem niedawno FZR1000 z 93r. I mam problem który chciałbym rozwiązać, i liczę na Waszą pomoc. Mianowicie przy tej pogodzie (wczoraj było 18*)wskazówka temp. dochodzi prawie do czerwonego pola i czy to normalne?? Druga sprawa, gdy jadę wskazówka zaczyna wariować i skacze od 0 do czerwonego pola jak szalona, nie zawsze ale w większości jeśli przekręcam manetkę,wentylator się załącza. Dodatkowo jeśli załączę światła na postoju bez gazowania wskazówka od razu podskakuje do góry o ponad 0,5cm, gaszę światła i spada o te ponad 0,5cm. Jedno co zauważyłem to że mam jedną wolno wiszącą kostkę z przewodami czarnym i niebieskim. Czego to wszystko może być powodem?? Pozdrawiam i czekam na porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 normalnie to powinno być że przy około 100 C włącza się wentylator i właściwie u mnie podczas nawet największych upałów nie miałem czerwonego pola. Jeśli chodzi o tą kostkę to porób foty, zobaczę jak jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Niestety nie mam aktualnie dobrego aparatu ale może coś wypatrzysz link do foty: http://img4.imageshack.us/img4/9885/dsc00014qkg.jpg Przewódy w tej kostce to czarny i niebieski z czerwonym. Dziwią mnie wszystkie te objawy które opisałem wyżej. Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez Manius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablus Maximus Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 No jak dla mnie to ciężko będzie Ci pomóc po tym co napisałeś. Ja bym się udał do serwisu, albo kogoś kto się zna choć trochę na mechanice, elektryce i zobaczy na żywo o co kaman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi