Pompka Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Jedna mała uwaga - olej zmieniamy nie co 10 tys tylko max co 8 tys km (w swoim moto zmieniam olej co 6 tys km). To chłodzone powietrzem silniki i dobre i regularnie wymieniane oleje =długa żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlista Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jedna mała uwaga - olej zmieniamy nie co 10 tys tylko max co 8 tys km (w swoim moto zmieniam olej co 6 tys km). To chłodzone powietrzem silniki i dobre i regularnie wymieniane oleje =długa żywotność. REDLINE olej mozna wymienic co 10k mil bez najmniejszej obawy o zniszczenie silnika Cytuj THIS IN NOT ABOUT DRIVING ANYMORETHIS IS A FUCKING FASHION SHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 REDLINE olej mozna wymienic co 10k mil bez najmniejszej obawy o zniszczenie silnika Możliwe, ale z tego co wiem są one nieosiągalne w PL. Jakoś nie miałbym chęci zrobić taki eksperyment na swoim silniku. Wolę zmienić częściej (200 zł na sezon więcej) i mieć spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlista Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Możliwe, ale z tego co wiem są one nieosiągalne w PL. Jakoś nie miałbym chęci zrobić taki eksperyment na swoim silniku. Wolę zmienić częściej (200 zł na sezon więcej) i mieć spokój. REDLINE jest tu tylko przykladem , bo na takim jezdze. To samo dotyczy AMSOIL i wszystkich pozostalych markowych syntetykow. I co najwazniejsze poparte jest to wynikami testow. Oczywiscie od kazdej reguly sa wyjatki. W bardzo goracym klimacie, duzym zapyleniu zmienia sie czesciej. Osobiscie znam takich co wymieniaja AMSOIL co 3 tys i to wszystkie 3 jednoczesnie Podpowiadaja ze jezeli ktos jest obsesyjny na punkcie oleju moze wymieniac czesciej filter oleju i uzupelniac olej Ja wymieniam co 10 tys (lub w okolicach lutego) i jak narazie nie mam podstaw do zmiany zwyczaju W samochodzie zreszta tez, MOBIL 1, 0W-50 co 10 tys mil I ostatnim argumentem jest chec zaoszczedzania $$ PS. Znalezione na Forum Jezeli kiedykolwiek zdazyloby sie ze w silniku z jakiegos tam powodu jest zbyt niski poziom oleju a nie ma dostepu do olejow motocyklowych, bez problemu mozna dolac olej przeznaczony do Diesli Cytuj THIS IN NOT ABOUT DRIVING ANYMORETHIS IS A FUCKING FASHION SHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Przepraszam że nie na temat, ale czy do HD powietrze do filtra też musi być specjalne z Ameryki? :D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Przepraszam że nie na temat, ale czy do HD powietrze do filtra też musi być specjalne z Ameryki? :D ... ale przecież jest to, qrwa, jasne!!! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabio Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ... ale przecież jest to, qrwa, jasne!!! :icon_mrgreen: To do dupy! Mój już padlina, zalałem go francuskimi olejami i włożyłem włoskie uszczelniacze w przednie zawieszenie. Jade na złom może go wezmąza dopłatą :wink: :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCYŚ Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Olej w silniku właśnie zmieniłem ( Motul 20w50 - 83zł za 4l ), ale ile wlewa się oleju do skrzyni biegów ??? mam Sportstera 1200 rok 1994. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez MARCYŚ Cytuj RIDE TO LIVEPilska Grupa Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) a co powiecie o sportsterze ironhead ? ponoc tam trza lac olej W50 lub W60 ? czy to prawda czy mozna nalac 20W50? Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez kulka Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 a co powiecie o sportsterze ironhead ? ponoc tam trza lac olej W50 lub W60 ? czy to prawda czy mozna nalac 20W50? Można. 20W50 to "ulepszony" SAE50 . Do skrzyni też olej silnikowy 15-20Wxxxx (generalnie lepszy jest "lżejszy" niż do silnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 pytam , bo slyszalem ze ironchead z powodu swoich glowic wlasnie powinien miec zapodany oleje W50lub 60 zamiast 20w50 qcze ;) co rusz to inna opinia w temacie ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Olej w silniku właśnie zmieniłem ( Motul 20w50 - 83zł za 4l ), ale ile wlewa się oleju do skrzyni biegów ??? mam Sportstera 1200 rok 1994. Pozdrawiam serdecznie. Czesc, Zmienialem ostatnio u siebie olej i w serwisowce jest 0,946 litra. Czyli jedna kwarta amerykanska. Czyli jedna butelka oryginalnego oleju H-D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCYŚ Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Czesc, Zmienialem ostatnio u siebie olej i w serwisowce jest 0,946 litra. Czyli jedna kwarta amerykanska. Czyli jedna butelka oryginalnego oleju H-D :) Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Pozdrawiam serdecznie Cytuj RIDE TO LIVEPilska Grupa Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikel54 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Olej w silniku właśnie zmieniłem ( Motul 20w50 - 83zł za 4l ), ale ile wlewa się oleju do skrzyni biegów ??? mam Sportstera 1200 rok 1994. Pozdrawiam serdecznie. Ja ostatnio byłem w serwisie HD ,do skrzyni wchodzi litr ,ale mósisz wiedzieć ze on też pracuje tam gdzie jest sprzęgło więc powinien miec odpowiednie składniki m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croom Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Witam,Jesli chodzi o olej do jednostek Harley-a zdecydowana większość jest w postaci numerów częsci które maja swoje odpowiedniki.Odnośnie jakości marka Amsoil jest tutaj jedną jak nie najlepszą i to potwierdzają mi ludzie nie ważne czy na targach w Warszawie czy Wrocławiu. Jeśli zaś chodzi o sam dobór właściwych olejów silnikowych i olejów przekładniowych posłużę się mam nadzieję pomocnym linkiem.https://zmienolej.pl/pl/blog/kompendium-wiedzy/jakie-oleje-do-motocykli-harley-davidson-kompendium Pozdrawiam serdeczniePiotr Dziektarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi