Rogerege Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam czym moge zalac silnik w celu wypłukania go (opiłki i inne paprochy)przed zalaniem olejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam czym moge zalac silnik w celu wypłukania go (opiłki i inne paprochy)przed zalaniem olejem? http://www.hil.pl/-p-230.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Najlepiej najtanszym olejem mineralnym na ktorym robisz wstepne docieranie silnika po remoncie, olej zlewasz po 50 km jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Dobrze by było najpierw usunąć powód powstawania opiłków w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Czy warto czyścić silnik, w ktorym regularnie był wymieniany olej i filtry i przy zlewaniu nie widac wiekszego "syfu"? Mam na myśli zalanie właśnie najtańszym olejem mineralnym swojego Hawka. W połowie sezonu bede wymienial olej i taka myśl mi chodzi po głowie czy może przypadkiem nie zrobić takiej płukanki... koszt w sumie niewielki bo moze i olej uda mi sie dostac za free, tylko czy to ma wiekszy sens? pzdr:) aa, przy okazji bawil sie ktos wlasnie takim srodkiem jaki pokazal tu nam kolega Mati_mot? warto to stosowac? przygotowuje Hawka do dalszych wojaży i chce miec spokoj ducha ze bedac sam ileś tysiecy kilometrow od domu zeszlifuje mi sie panewka bo cos tam siedzialo... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogerege Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 http://www.hil.pl/-p-230.html :biggrin: thx , to do czyszczenia na "gorąco" , a na "zimno"?- silnik poza ramą olej chyba za gesty na płukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi