Skocz do zawartości

yamaha fazer 1000 - ilu nas jest

Rekomendowane odpowiedzi

Bicie w sensie boczne bicie zębatki, wygląda to jakby zabierak nie wszedł do końca ale wchodzi i opiera sie o tuleje w łożysku.

Patrząc od tyłu na zębatkę łańcuch chodzi na boki, podczas jazdy w momencie dodawania gazu jest ok ale gdy hamuje silnikiem cały motocykl wpada w jakieś dziwne wibracje.

pozdro

Edytowane przez Dziki_YZF

Bicie w sensie boczne bicie zębatki, wygląda to jakby zabierak nie wszedł do końca ale wchodzi i opiera sie o tuleje w łożysku.

Patrząc od tyłu na zębatkę łańcuch chodzi na boki, podczas jazdy w momencie dodawania gazu jest ok ale gdy hamuje silnikiem cały motocykl wpada w jakieś dziwne wibracje.

pozdro

No to demontuj koło, bo coś nie tak z montażem musiało być.... no taka teoria na odległość....

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

• 1 rok później...

Witam

Odświeżam temat PCIII do FZ1 GEN1

Pisał sporo o tym "wypruwacz wydechów) .

Sciągał mapy z FZ1OA ale bez konkretów.

Mam po prostu do kupienia niedrogo PCIII i zastanawiam się nad wstawieniem go do siebie.

EXUP mi padł po szlifie więc zamiast niego kupiłem otwarty wdech MIVV-a i filtr K&N.

I tak nie mam dołu a nowy exup kosztuje majątek więc lepiej zainwestować w tuning.

Wyrzucę jeszcze KATA i układ ECO

Naturalnym zakupem jest PCIII.

I tak : jest to golas bez oprogramowania i bez zaślepki do sondy lambda.

Może mi ktoś pomóc jak zdobyć mapy i jak ew. wykonać zaślepkę do lambdy .

Ogolnie szukam kogoś kto mógłby mi pomóc przy tej przeróbce.

Poszukalbym sam na FZ1OA ale mój angielski jest nie najlepszy.

Z góry dziękuję.

Wojtek

Edytowane przez wojtekqw

Ale to nie ten temat.. tutaj jest o starych fazerach na gaźnikach.... jest różnica pomiędzy FZ1 a FZ1000... o całe 999 :)

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

• 2 miesiące temu...

Witam w ''kąciku'' kilofazera :) Posiadam go od maja tego roku jest to FZS 1000 z 2002r. przebieg nieznany ;) na liczniku teraz 38 tys. najeździłem na nim około 3 tys. więc chyba na ''minę'' nie trafiłem bo jeszcze się nie zepsół :biggrin: ma tylko jedną małą ale denerwującą wadę - wskaźnik paliwa - bez włączonych świateł pokazuje nawet dość dokładnie ilość paliwa w zbiorniku, jak właczę światła wskazówka idzie do góry pokazuje więcej, a przy pełnym zbiorniku opiera się 0 krańcówkę i przy większych obrotach podczas jazdy skacze jak by chciała iść jeszcze wyżej. Zmierzyłem napięcie ładowania - w normie, posprawdzałem wszystkie kostki - te przekaźniki pod owiewką też, nigdzie nie widać ''druciarstwa'' wszystko wygląda na oryginał. Podłączyłem przednie lampy bezpośrednio od akumulatora przewodem i wskaźnik wtedy działa dobrze, cyrk się zaczyna jak włączę światła włącznikiem na kierownicy. Trochę się na instalaciach znam, np. podłączałem światła do przyczepki samochodowej, ale w tym przypadku łapska mi opadły... Może ktoś ma jakiegoś pomysła? :)