leber Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Witam szanowne grono. Niedawno zanabyłem kartery junacze z nabitą plakietką made in poland.Czyżby na eksport? druga sprawa to taka ,że całe pokryte są hermetykiem,ktoś sobie nie żałował. Moje pytanie jest takie , czym to dziadostwo usunąć.(skrobanie trochę paskudzi powieszchnię) Ma kto jaki patent? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Z tego co się orientuję hermetyk jak jest za gęsty przed użyciem rozcieńcza się alkoholem. Więc radzę spróbować zmoczyć szmatkę jakimś alkoholem i przetrzeć kartery powinno zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Hermetyk bardzo ładnie schodzi po użyciu acetonu. Tabliczki "MADE IN POLAND" były w egzemplarzach eksportowych (uwaga na podróbki - już kilka widziałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leber Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 [ Dzieki za rade. Co do tabliczki to jednak chyba oryginał ,bo dziadek od którego to kupowalem mówił ,że miał człego Junaka w częsciach i jeno mu to zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dynaturatem bardzo fajnie zejdzie. Spróbój, napewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi