maćq Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Witam, przez przypadek w zasadzie sprawdziłem wczoraj stan tylnej zębatki. Jak się okazało ma luz na boki dość duży, przód tył troszkę mniejszy. Zakładam że tak nie powinno być :icon_mrgreen: Nie rozbierałem jeszcze tylnego koła w tym motocyklu. Gdzieś na forum wygoglowałem że to jest najprawdopodobniej łożysko zabieraka (luzna boki) i gumy absorbera (przód tył). Czy to się zgadza? Gdzie można nabyć te części? Larsson i intermotors nie mają. Czy zostaje tylko serwis? Jaki może być koszt wykonania tego w serwisie? Wolałbym sam to zrobić ale jak już mam zabulić za części w serwisie to wolę żeby przy okazji to wykonali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 To łożysko siadło mi kiedyś w ZX-6R '97. Po wymontowaniu i zmierzeniu okazało się, że zamiennik w pobliskim sklepie Made in Poland kosztuje 9zł. Po założeniu latało u mnie 2 lata i się nie rozsypało. Jeśli chodzi o gumy - dostaniesz je chyba tylko w oryginale, a wolę nie wiedzieć ile kosztują w ASO. Także www.allegro.pl albo ebay.de i się znajdą. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maćq Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Czy ktoś może wie dokładnie jakie łożysko siedzi przy zabieraku? Chciałbym najpierw kupić a potem zabierać się za pracę. Żeby podłubać mam czas w weekend ale wtedy sklepy są nie czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 maćq napisał: Czy ktoś może wie dokładnie jakie łożysko siedzi przy zabieraku? Chciałbym najpierw kupić a potem zabierać się za pracę. Żeby podłubać mam czas w weekend ale wtedy sklepy są nie czynne. Proponuję korzystać z katalogu części, np. tego. Łożysko, które Cię interesuje jest w dziale Rear wheel. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi