Skocz do zawartości

GSX-R 600 - zębatka przy tylnym kole.

maćq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przez przypadek w zasadzie sprawdziłem wczoraj stan tylnej zębatki. Jak się okazało ma luz na boki dość duży, przód tył troszkę mniejszy. Zakładam że tak nie powinno być :icon_mrgreen:

Nie rozbierałem jeszcze tylnego koła w tym motocyklu. Gdzieś na forum wygoglowałem że to jest najprawdopodobniej łożysko zabieraka (luzna boki) i gumy absorbera (przód tył). Czy to się zgadza?

Gdzie można nabyć te części? Larsson i intermotors nie mają. Czy zostaje tylko serwis?

Jaki może być koszt wykonania tego w serwisie? Wolałbym sam to zrobić ale jak już mam zabulić za części w serwisie to wolę żeby przy okazji to wykonali.

To łożysko siadło mi kiedyś w ZX-6R '97. Po wymontowaniu i zmierzeniu okazało się, że zamiennik w pobliskim sklepie Made in Poland kosztuje 9zł. Po założeniu latało u mnie 2 lata i się nie rozsypało.

Jeśli chodzi o gumy - dostaniesz je chyba tylko w oryginale, a wolę nie wiedzieć ile kosztują w ASO. Także www.allegro.pl albo ebay.de i się znajdą. Pozdr!

Czy ktoś może wie dokładnie jakie łożysko siedzi przy zabieraku? Chciałbym najpierw kupić a potem zabierać się za pracę.

Żeby podłubać mam czas w weekend ale wtedy sklepy są nie czynne.

maćq napisał:

Czy ktoś może wie dokładnie jakie łożysko siedzi przy zabieraku? Chciałbym najpierw kupić a potem zabierać się za pracę.

Żeby podłubać mam czas w weekend ale wtedy sklepy są nie czynne.

Proponuję korzystać z katalogu części, np. tego. Łożysko, które Cię interesuje jest w dziale Rear wheel.

Pzdr