michoa Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Ściągne na pewno, ale po czym poznam że to właśnie pierścienie ? tylko pęknięte by się tak tłukły ? albo gorzej.........wał ci tłucze....... pęknięty by raczej wyleciał przez wydech (chociaż nie wiem jak w kdx bo on ma zawór wydechowy) dźwięk lużnych pierścieni z powodu czegoś tam jest najlepiej słyszalny na wolnych obrotach silnika....takie metaliczne dzwoninenie jakbyś walił długopisem w kawałek blaszki z grubsza Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 zobacz czy zawór wydechowy Ci się nie zawiesił, wyczyść go z nagaru, przy okazaji zobacz też stan pierścionków. Kup też nową świecę. Możliwe że stara nie daje iskry na wysokich obrotach. Czasem tak się dzieje w NGk'ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 I co poradziłes z tym problemem bo jesteem ciekaw co było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o_OutSider Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Puki co wiem na pewno że: - nie gaźnik - nie świeca - nie wydech Pozostaje ściągnąć cylinder i zobaczyć tłoka ale to puki co ani czasu nie mam ani kasy na nowego wiec sensu nie widzę darmo się brudzić przy tym. Więc puki co kawa stoi i pająki się na niej huśtają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 sprawdź nie wydech tylko zawór wydechowy!! ew. odkręć go na maxa i odłącz regulację wtedy odpal i przejedź się. Jeżeli będzie wariować na wysokich a na niskich będzie słaby to masz pewność że to nie tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o_OutSider Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 'Odkręć go na maxa i odłącz regulację'.. nie rozumie, dwu znaczna odpowiedź. ? A powiedzcie mi jeszcze po czym poznam, że na tulei jest nicasyl ? Nie miałem jeszcze okazji tego widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Odkręć go na maxa to znaczy żebyś ręcznie otwarł zawór wydechowy i odłączył, napęd. A sprawdzasz tak że przykładasz magnes do powierzchni, przyciągnie- żeliwo, nie przyciągnie- nicasil :bigrazz: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ja mam tak samo.Tylko ze w Hondzie MTX 80 z kitem Malossi 1100cc tez prosze o pomoc !Kompresja wynosi 7 atm.Gdy mam zalozony filtr powietrza to wogule sie nie wkreca i kopci na niebiesko a jak bez filtra to sie wkreca ale tak ze nie wiem co.Wiecie co o moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ja mam tak samo.Tylko ze w Hondzie MTX 80 z kitem Malossi 1100cc tez prosze o pomoc !Kompresja wynosi 7 atm.Gdy mam zalozony filtr powietrza to wogule sie nie wkreca i kopci na niebiesko a jak bez filtra to sie wkreca ale tak ze nie wiem co.Wiecie co o moze byc? ŁOOOOOOOOŁ ale masz kita ... z 80 zrobić Litra kurde zajebioza.. gdzie to kupiłeś i za ile?? :D :P :P :P :P A filtr to ty masz czysty?? bo na niebiesko to olej pewnie masz bogatszą mieszankę jak mu założysz filtr co powietrza nie puszcza....poza tym co oznacza sformułowanie " ... to się wkręca ale tak że nie wiem co." ???? wytłumacz to proszę Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 to znaczy tak ze prawie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o_OutSider Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Sytuacja po zdjęciu cylindra wygląda następująco: - Stopa korbowodu bez luzów - Główka korbowodu z łożyskiem igiełkowym i sworzniem tłoka bez luzów - Tłok dookoła poprzypalany po całej długości widać że pierścionki nie trzymają kompresji - Dolny pierścień w stosunku do górnego bardzo miękki (nie wiem jak powinno być, w poprzednich moto pierścienie były jednakowej sprężystości) - tuleja nie porysowana Co o tym myślicie ? PS: Magnes nie przyciąga tulei, czy oznacza to w 100% że nie jest to nicasyl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Jeżeli magnes nie ima sie tulei znaczy to że masz Nicasil, przedmuchy na tłoku kwalifikują go do wymiany, także zmierz średnice tulei i kup nowy tłoczek i powinno hulać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Magnes sie nie kleji znaczy sie nie przyciąga znaczy ze aluminium i znaczy ze NICASIL... masz Nicasil. Dignoza dla coebie.... Koniec tłoka zalecane działania wymiana na nowy tłok na kolejną selekcje... bierzesz cylek niesiesz do warsztatu tam ci mierzą i dobierasz tłok o odpowiedniej średnicy. Damiano był pierwszy :P Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o_OutSider Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 A jak to jest z Nicasylem.. Robi się szlifa czy jedynie wymienia tłoka na ciut większego bez rozwiercania tulei ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Nicasilu sie nie szlifuje, jedynie zaklada nowego tloka o odpowiednim luzie. Niestety nie wiem zabardzo jaki ma byc luz bo rozni ludzi roznie mowia, a ja mam zeliwo i mnie to zbytnio nie interesowalo nigdy. Wiec niech sie ktos doswiadczony wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi