Skocz do zawartości

skuter do 2000 zł - czy kupno jest realne?

bronek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał simsonka! Nie brzydki wyglad w 2000 napewno sie zmiescisz!!! :lol:

No i co najwazniejsze malo sie psuje a jak juz to jest BARDZO DUZO czesci!!!!

A w koncu to : Made in Germany :D

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Chhłopcy bez przesady. Skoro ma byc dla kobiety to przede wszystkim cechami ma byc PROSTOTA OBSŁUGI. Czyli rozrusznik i gaz. No a w takim simsonie trzeba zmieniac biegi. A innym duzym plusem w "normalnych" skuterach jest dozownik.

Przeciez taki skuter musi byc praktyczni bez obsługowy.

Chhłopcy bez przesady. Skoro ma byc dla kobiety to przede wszystkim cechami ma byc PROSTOTA OBSŁUGI. Czyli rozrusznik i gaz. No a w takim simsonie trzeba zmieniac biegi. A innym duzym plusem w "normalnych" skuterach jest dozownik.

Przeciez taki skuter musi byc praktyczni bez obsługowy.

Zdaje się, że trafiłeś w sedno :idea:

no wlasnie, jak ktos sie rozleniwi i powiedzmy cale zycie jezdzi tylko na jakims automacie to bedzie wg mnie problem z innym moto - moja kumpela miala problem po zejsciu ze skuterka Aprilke 125tke Replice. Simson jest fajny, dodatkowo dobry do nauki jazdy no i czesci tanie :D w podobnej cenie kupic jakis japonski ew. innego producenta to mozna sie wg mnie rozczarowac cenami czesci.

pozdro.

ja jestem za simsonem. skuterek jak sie patrzy, dostep do czesci idealny, na forum duzo ludzi przerabialo tego skuterka i posluzy pomoca z pamieci :evil: czesci tanie, motorek prosty w obsludze. Mixol nie problem dolewac :( a ladny kolorek np wrzucic na blachy tez nie problem :buttrock: np róż majtkowy.

pozdrawiam.

no wlasnie, jak ktos sie rozleniwi i powiedzmy cale zycie jezdzi tylko na jakims automacie to bedzie wg mnie problem z innym moto - moja kumpela miala problem po zejsciu ze skuterka Aprilke 125tke Replice

No nie wiem albo czegos nie zauwazylem albo sie nie rozumiemy :roll: To ma byc jako pierwszy jednoslad i pozniej przesiadka na cos wiekszego czy pojazd do dojeżdzania do pracy :?: Bo mi sie zdaje ze te drugie

nie mozna cale zycie skuterkiem jezdzic :buttrock: a wiadomo co bedzie za rok - dwa ? moze przesiadka na cos wiekszego ? trzeba isc sciezka ewolucji. NIe wiem jak z czesciami do takich zuzytych japonii itp. Jakie ceny naprawy napedu albo skrzyni automatycznej ? ( wole nie myslec).

... tak to ma być pierwszy pojazd ale i ostatatni jeżeli chodzi o etap rozwoju 8) . Co prawda nigdy nic nie wiadomo, ale z kasiorką zawsze są kłopoty :buttrock: . Żonka do pracy nie będzie tym dojeżdżać a jedynie bedzie siśmigać na zakupy i po rodzinie. Ja, bynajmniej nie przewiduję dalszej drogi rozwoju mojej kobiety, chociazby dla tego ,ze wazniejszy jest mój sprzęt :evil: , tak więc kasę w moto ja będę inwestować a nie ona :D . Idąc tym tropem, przekonywująca jest perspektywa tanich części do simaka, pytanie tylko czy japońskie i włoskie skuterki tak się mocno sypią, zeby zaraz majątek wydawać na części :?: . Poza tym moja kobieta nie jest głupia, wie co jest na czasie i pewnie wolała by takiego skuterka jakie pokazują w TV czy w czasopismach :banghead: . Jednakże prawda jest taka że to ja podejmę decyzję jakiego sprzęta kupujemy. Jedynie decyzję o samym zakupie czegokolwiek za określoną kwotę podejmować będziemy wspólnie. Tak więc cenię sobie wszystkie wasze uwagi, które pomogą mi dokonać własciwego wyboru :( .... zapodawajcie dalej :mrgreen: