Gość Boras Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 Witam was wszystkich Mam pytanko bardzo chcial bym sie wybrac do was(na mazury) bo jeszcze tam nie bylem i wydaje mi sie ze dobry okres to wakacje. biore urlop i wyruszam. a co do mojego pytania to co byscie mi polecili zeby tam u was odwiedzic i gdzie warto rolozyc namiot a ewentualnie przenocowac w jakims kepingu. czekam na posty. z gory dziekuje pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 Witam. Ja jestem z Ostródy, około 40 km od Olsztyna. Moje miasto jest piekne i polecam je odwiedzić. Jest Zamek i 3 jeziora w tym jedno w centrum nad którym jest piękny bulwar. Za miastem są ośrodki wypoczynkowe gdzie domek kosztuje 12 zł od osoby za dobe. Najlepiej jakbyś przyjechał w połowie lipca bo wtedy zawsze jest zlot motocykli "U PAPY" i Bitwa pod grunwaldem do której jest tylko 25 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boras Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 witajkiedys za malolata bylem w malborku i teraz chce tam jechac i polezec i pojezdzic po tamtejszej okolicy patrzac na mape to mikolajki maga byc kuszace a duzo tam macie komarow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 Taaa. Casemi Jest ich dużo, ale jak są upały to ich nie ma nie mniej jednak czasempotrafią być męczące> wystarczy kupić ofa i po kłopocie a do tego kupic witamine b. Podobno jak ma sie jej dużo w organiżmie to komary do nas nie podlatują bo wydzielamy jakiś zaoach który im nie odpowiada ( to taki regionalny sposóB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 21 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2004 Uaaaa :( Ja mieszkam w Gizycku i uwielbiam strasznie to miasto i jego okolice.Zgadzam się ze Strzałkiem,że Ostróda jest ładna, ale zawsze powtarzam,że to już jest Warmia, a nie Mazury!Często przejeżdżam przez nią pociągiem i bardzo ciekawie się prezentuje.Ale ja Cie zapraszam do Giżycka!!!Wtedy też mógłbyś odwiedzić Mikołajki, o których wspomniałeś.Są oddalone od mojego miasta o jakieś 32 km.[Osobiście nie przepadam za Mikołajkami, bo odbierają Giżycku turystów i sławę, no ale przecież musi być ku temu jakiś powód :flesje: ] Mikołajki myślę,że warto zobaczyć.Bardzo ładnie zostały w ostatnim czasie rozudowane, architektura i rozplanowanie przestrzeni są naprawdę interesujące.Takie małe przytulne miasteczko zazwyczaj pełne żeglarzy.Troszkę napiszę Ci, co jest do zobaczenia w Giżycku. Twierdza Boyen - kompleks fortyfikacji wojennych z chyba XIX wieku, w niej odbywają się zloty motocyklowe, w tym roku też będzie, wybacz, ale nie pamiętam dokładnie kiedy Most obrotowy na kanale Łuczańskim - ponoć jedyny działający w Europie Molo na plaży miejskiej - kiedyś mi się obiło o uszy,że najdłuższe w Europie, albo w Polsce-nie pamiętam śródlądowe ciekawa jest jeszcze wg. mnie wieża ciśnień i sporo innych są miejsca, w okolicach Gołdapi (ok 70 km od Giża), które TRZEBA ZOBACZYĆ :!: :!: :!: sam często chętnie robie sobie takie małe wycieczki, chociaż już te miejsca kilka razy widziałem.Są to wg.mnie: Piramida w Rapie (-wpisz tak w wyszukiwarce i sobie poczytaj o niej)-niesamowity, pełen jakiejś takiej tajemniczości i skłaniający do refleksji(przynajmniej mnie)grobowiec niemieckiego barona von FahrenheidaX:Niedaleko jest też drugi grobowiec, o którym nie każdy wie, a ja chętnie pokażę i zaprowadzę tam Śluzy na niedokończonym Kanale Mazurskim - budowle uzmysławiające potęgę myśli inżynierskiej , jak się na to patrzy, to pomimo,że było to okupione zapewne śmiercią wielu pracujących przy budowie więzniów, ale przechodzi przez głowę taka myśl,że szkoda,iż Niemcy nie zdążyli dokończyć dzieła. Wiadukty w Stańczykach - robiące wrażenie, zbudowane przez niemców właśnie po to, aby pokazać jaką mają potęgę i możliwości w okolicach Kętrzyna:Wilczy Szaniec - główna kwatera Hitlera na tych ziemiach, była tam przeprowadzona próba zamachu na niego, (w okolicy jest peeeeełno rużnych bunkrów - na całych mazurach,o niektórych piszą w przewodnikach turystycznych i na mapach, o innych nie) Kalsztor w Świętej Lipce - wygląda jak z bajki jest jeszcze wiele miejsc, ale nie ma co opisywać, trzeba zobaczyć.Przyjechać można w lipcu, wtedy zazwyczaj jest najcieplej.Na przełomie lipca i sierpnia chyba zazwyczj jest zlot motocykli w Giżycku.Komary - to zależy od roku i czy zima jest ostra i długa.Na nocleg polecam kemping w Strzelcach koło Wilkas, ok 8 km od Giżycka.ładnie, zadbane, i często latem tam bywam :) bo to kolegi rodziców :( trochę chaotyczny ten cały mój opis, ale mam nadzieję, że coś Ci dał.Z resztą,przyjedziesz, to oprowadze i pokaże, co będę znał :lol: :lol: WALCIE WSZYSCY NA MAZURY, MÓWIĘ WAM,TU JEST NAPRAWDĘ PIĘKNIE I PEEEEŁNO RZECZY DO ZOBACZENIA, JAKICH NIE MA NIGDZIE INDZIEJ :!: :!: :!: NO I TEN KLIMAT...kurczę, ja chyba naprawdę kocham mazury 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 16 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 Zobacz sobie i poczytaj temat z Przy piwie... http://motocyklisci.riders.pl/viewtopic.php?t=14046 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spellkast Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 Boras - zwiedzanie Mazur zacznij od zachodu, a konkretnie to wpadnij na zlot 11-13.06 w Rybnie (niedaleko od Nowego Miasta Lubawskiego). Pokaże Ci gdzie fajnie jest pojechać na Mazury i co zobaczyć. Może nawet zbierzemy się w kilku. W grupie raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 A ja jeżdżę na obóz z Politechniki do Wilkasów na początku września. Groszek będzie wiedział o co hosi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 Groszek, nie badz zyla i powiedz gdzie jest ta druga piramida :) :) W rapie bylem juz kilka razy , a pierwszy raz to jakies 5 lat temu kiedy to bylo naprawde niesamowite miejsce.Teraz usypali drozke itp..i nie jest to juz to samo..niestety.Ale nadal warto tam pojechac.Nigdy nie slyszalem natomiast o jakiejs drugiej piramidzie.Jedziemy w najblizsza srode ze znajomymi na kilka dni w okolice Augustowa, skad chcialbym zrobic im kilka wycieczek po okolicy.Jednym z punktow programu byla Rapa.Moze ja tez zobaczylbym cos nowego?Notabeneto ja tez jestem "prawie" czlowiekiem z Mazur :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi