martian1 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Witam, Nie mam co robic (wyjeb*li mnei ze studiow... znaczy sie zmieniam kierunek hehe) to siedze na allegro i poluje na okazje w poblizu mego miasta. Trafilem na takiego szrota dzisiaj: http://motoallegro.pl/item566295869_suzuki...ytacja_bcm.html Co o tym myslicie? Czyzby usterka tkwila tylko np. w zasyfionych gaznikach lub rozwalonych swiecach? Nie wiem, wytykajcie mnie tu wszystkie babole jakie widzicie. Powiem tylko, ze patrzylem na zakonczone aukcje i koles rzeczywiscie sprzedawal sprzeta jako sprawny. Gadalem z nim przez chwile to mowil cytuje:"motocykl widac ze byl 'przewrocony' ale na pewno nie mial powazniejszego wypadku, bo rama i lagi sa prosciutkie, przed usterka motocykl chodził dobrze, bez problemu odpalal zimny jak i rozgrzany..." Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Mateusz EDIT: Dodam, ze chce sie z tym rozstac za troche ponad 2k Edytowane 26 Lutego 2009 przez martian1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) 20km od mojego domu to pojechalem obczaic z ciekawosci... Jezu Chryste... Złom totalny. Jesli ktokolwiek bedzie chcial kiedys to kupic nawet na czesci to odradzam (bardzo) :P - Jedyne co pozostalo to zlomowisko w tym przypadku. Pozdro Edytowane 28 Lutego 2009 przez martian1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 A mógłbys uzasadnic? Jakies szczegóły ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek BANDIT Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Co ma ci uzasadniać, że złom ?? To widać z daleka że padaka potłuczona niemiłosiernie. janosikkk - chcesz podjechać z DW i oblukać ?? Podoba Ci się ten bandit ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Jestem w Toruniu i zastanawiam sie nad spacerkiem ;] PS. Nie wiem czy wiesz jak wygladał GS500 którego kupiłem od PeKaWu. Wystarczyły drobne wydatki. PS2 Nie kazdy jeździ B12 z 2006 PS3 Nie kazdy jest z Grzywny PS4 Nie każdemu wystarczja ogólnikowe pierdniecia , pomijajac to co moge zobaczyc na powyzszych zdjeciach. Edytowane 28 Lutego 2009 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Hmm moje spostrzezenia: -moto po jakims dzwonie (i to nie jednym hehe): lewy bok ramy mocno wgnieciony i chyba ktos chcial szpachelka zalatac ale sie niestety ukruszylo i widac :P. Dekle silnika niezle przeszlifowane. -pod lewym deklem silnika zielony silikon, pod prawym czerwony -dostal strzala w przednie kolo chyba - gdy stalem na wprost motocykla majac do siebie prostopadle kiere i lagi to przednie kolo bylo odchylone na bok o jakies 15stopni (!). Lampa tez cos na bok patrzyla ;) (tyle, ze w druga strone hehehe) -odnosnie jeszcze p. kola: przedni blotnik ociera mocno o kolo (dostalem oczywiscie zapewnienie, ze to wina braku jednej z 4 srubek trzymajacych blotnik ...........) -tylni blotnik tez chyba ociera o kolo (?) -caly motocykl poobijany, poobdrapywany, w niektorych miejscach zachodzi rdza + pierdolki co w aukcji czyli nie odpala, wyladowany aku, brak tylnich kierunkow itp itd. No a poza tym sprzedawca nierozgarniety i cos kreci. Najpierw mowil, ze nei bylo nic wymieniane przy silniku. Dzisiaj powiedzial, ze jednak swiece olej itp. Jednym slowem omijac szerokim lukiem, zreszta nie bedzie trudno bo sam wlasciciel nie potrafil mi wytlumaczyc gdzie mieszka. Bylem z navi i zamiast podac adres to kierowal mnie wskazowkami typu: najpierw w prawo a potem pierwsza w lewo....... po czym okazalo sie, ze to byla jednak druga w lewo.... :P Pozdro Mateusz PS. Jakby moj opis Ci nie wystarczal to mam jeszcze fotki potweirdzajace to co mowie :P Edytowane 28 Lutego 2009 przez martian1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Jestem w Toruniu i zastanawiam sie nad spacerkiem ;] To wez ze soba komplet nowych swiec :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Hmm moje spostrzezenia: -moto po jakims dzwonie (i to nie jednym hehe): lewy bok ramy mocno wgnieciony i chyba ktos chcial szpachelka zalatac ale sie niestety ukruszylo i widac :P. Dekle silnika niezle przeszlifowane. -pod lewym deklem silnika zielony silikon, pod prawym czerwony -dostal strzala w przednie kolo chyba - gdy stalem na wprost motocykla majac do siebie prostopadle kiere i lagi to przednie kolo bylo odchylone na bok o jakies 15stopni (!). Lampa tez cos na bok patrzyla ;) (tyle, ze w druga strone hehehe) -odnosnie jeszcze p. kola: przedni blotnik ociera mocno o kolo (dostalem oczywiscie zapewnienie, ze to wina braku jednej z 4 srubek trzymajacych blotnik ...........) -tylni blotnik tez chyba ociera o kolo (?) -caly motocykl poobijany, poobdrapywany, w niektorych miejscach zachodzi rdza + pierdolki co w aukcji czyli nie odpala, wyladowany aku, brak tylnich kierunkow itp itd. No a poza tym sprzedawca nierozgarniety i cos kreci. Najpierw mowil, ze nei bylo nic wymieniane przy silniku. Dzisiaj powiedzial, ze jednak swiece olej itp. O , i o taka odpowiedź mi chodziło. Edit. A moder moze wrzucić temat do działu z minami. Edytowane 28 Lutego 2009 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazer997 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Stary, szkoda kapusty na tą padakę. Wiem, że kasa może być mała ale wolałbym już chyba zadbaną MZ 251 niż te zwłoki. Motocykl przeżył swoje i powinien już odejść na zasłużoną emeryturę. Przyczyn nieodpalenia może być wiele, najmniej kosztowna to zassany brud ale przy tak zatłuczonym motorze niewykluczona jest nawet poważniejsza awaria. Poza tym, nawet jeśli odpyka to pewnie będziesz jeździł skarbonką bez dna, bo to padło nie pociągnie bez generalnego remontu kilku a może nawet i jednej wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntykDT Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 "Motocykl podczas próby odpalania zapalił sie. Został praktyczknie doszczętnie zniszczony. Bardzo przepraszam licytujących za kłopot." No i to jest piękne podsumowanie stanu tej "żylety" ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 I bardzo dobrze ze nikt go nie kupił przecież moto było po max dzwonie :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Pewnie ktoś to kupił ale poza aukcją. A że to była licytacja to sprzedający musiał podać powód odrzucenia wszystkich ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 "Motocykl podczas próby odpalania zapalił sie. Został praktyczknie doszczętnie zniszczony. Bardzo przepraszam licytujących za kłopot." No i to jest piękne podsumowanie stanu tej "żylety" ;)) Ognie piekielne go pochłonęły :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi