gandżo Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) Panowie bez obaw. Mam wulkana 750. Strzela w tłumiki za każdym razem jak tylko przymykam manetkę. Na fabrycznych wydechach strzelał. Wyciągnąłem wkłady z końcówek tłumików, wciąż strzela. Być może ten typ tak po prostu ma. :D Kumpel ma VN750 na oryginalnych wydechach i również mu strzela w tłumiki. Ot taki urok VNa750. Nie powiem czasem te strzały są wkurw....ce, szczególnie jak zjeżdża się z długiej górki, na zamkniętej przepustnicy. Strzela strzela strzela strzela strzela bez końca. Ja wówczas odkręcam minimalnie manetkę gazu. Strzały milkną. :D Edytowane 28 Lutego 2009 przez gandżo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Panowie bez obaw. Mam wulkana 750. Strzela w tłumiki za każdym razem jak tylko przymykam manetkę. Na fabrycznych wydechach strzelał. Wyciągnąłem wkłady z końcówek tłumików, wciąż strzela. Być może ten typ tak po prostu ma. :D Kumpel ma VN750 na oryginalnych wydechach i również mu strzela w tłumiki. Ot taki urok VNa750. Nie powiem czasem te strzały są wkurw....ce, szczególnie jak zjeżdża się z długiej górki, na zamkniętej przepustnicy. Strzela strzela strzela strzela strzela bez końca. Ja wówczas odkręcam minimalnie manetkę gazu. Strzały milkną. :D Cały ten wywód nie znaczy że każdy VN tak ma. W/g mnie tylko zaniedbany gaźnik potrafi dawać takie efekty. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) wczoraj wymieniłem przewody,odkęciłem tłumiki uszczelki są w elganckim stanie nawet nie musiałem ich wymianiać,chociaż jak już zdjąłem,ale warsztat nie miał , sprawdziłem synchronizację gaźników wszystko było w porządku ,przy okazji wymieniłem olej, fitry,motocykl chodzi równiutko tylko ....dalej strzela, nie głośno ale jednak .Pojeździłem wczoraj całe popołudnie maszyna sprawuje sie dobrze,nie zmieniałem składu mieszanki bo są tam zaślepki nie kombinowałem przy tym,może powód jest w zbyt ubogiej mieszance,albo w paliwie powiedzcie jaką benzynę lejecie do vulcanów ? Ja zalałem 98,może za dobra? bo w 92 jeszcze nie było takiej.Co otym myślicie? Edytowane 1 Marca 2009 przez colin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witaj. jesli chodzi o paliwo to bylo juz na tym forum to poruszane. najwazniejsze zeby tankwac na renomowanych stacjach ( unikac tych w strzerym polu ) :) jesli chodzi o rodzaj to slyszalem ze dla wtryskow jest lepsza 98. moze ktos wiecej wie to sie wypowie. ja osobiscie uwazam ze wystarczy 95. jezdzilem na roznych paliwach np. shella i jedynie na Vpower rancig byla roznica,reszta bez zmian pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandżo Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Lałem 95/98 do VNa i strzały wciąż były. Właściwie to nie są nawet strzały, tylko takie lekkie parskania w zależności gdzie znajduje się wskazówka na obrotomierzu. Edytowane 1 Marca 2009 przez gandżo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi