zajc Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 bzdura, membrana (dobra!) nie pozwoli koszulce się zmoczyć, bo wilgoć ze skóry wydalana będzie i koszulka nie będzie miała co chłonąć, termobielizny wcale nie trzeba mieć Dobre :icon_mrgreen: Ty jakies nowe prawa fizyczne wygłaszasz :D Jak bawełna która CHŁONIE wilgoć ma być sucha?? Zaletą bielizny termoaktywnej jest to ze NIE CHŁONIE wilgoci i wydala ją na zewnatrz. Poczytaj sobie najpierw jakies artykuły na temat nowoczesnej odzieży z mambraną. Bo na razie to robisz z siebie pośmiewisko. żółw Zoofil jakis czy co? :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) bzdura, membrana (dobra!) nie pozwoli koszulce się zmoczyć, bo wilgoć ze skóry wydalana będzie i koszulka nie będzie miała co chłonąć, Jasne, przecież wilgoć się teleportuje poza koszulkę bezpośrednio do membrany. Jakie to proste! Dla twojej wiadomości, zwykłe ubrania chłoną wilgoć szybciej niż są ją w stanie odparować, dlatego używa bielizny termoaktywnej. termobielizny wcale nie trzeba mieć W każdych masz. Pisałem że membrana ogranicza wentylację, a nie że w ciuchach z membraną nie ma wentylacji. Edytowane 21 Lutego 2009 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boowa Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Zoofil jakis czy co? :icon_rolleyes: o kur... :icon_biggrin: ok do zobaczenia na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jeśli już kupię coś z membaną, to tylko taką co ją można wypiąć ;) - to tak apropos Waszej dyskusji. Dziś sobie pojeździłem po różnych sklepach i bieda jest. Najbardziej mi się podobały STR-y Lizard, ale kurde rozmiarówka... nie znalazłem żadnych spodni, które by były na 80-85 w pasie i na 188 cm wzrostu. Kurde, nie jestem jakiś nienormalnie zbudowany :P a wszystkie spodnie albo krótkie, albo dość długie, ale na pana z brzuchem jak fiat 126p. Lizardy po maksymalnym ściągnięciu na ściągaczach były jeszcze jakie-takie, ale już BF Desert były za krótkie nawet w XL-u, a z dupy to mi już zjeżdżały. Czy jakaś firma poza Modeką robi spodnie w rozmiarach L ale przedłużanych? pozdr LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jeśli chodzi o STRy pogadaj z Chłopakami z http://www.motosprzet.pl/ POLECAM :buttrock: Mi doradzili i jest ok, teraz chudne więc będzie jeszcze lepiej :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 na 80-85 w pasie i na 188 cm wzrostu. Kurde, nie jestem jakiś nienormalnie zbudowany :P BF Desert były za krótkie nawet w XL-u, a z dupy to mi już zjeżdżały. pozdr LYsY No właśnie miałem Ci pisać o BF, bo spełniają wszystkie Twoje wymogi, poza kolorem! BTW. czemu na lato chcesz czarne spodnie?? :icon_eek: Ja mam BF Desert'y i nie narzekam jak narazie. Mam 195 wzwyż i 92 w pasie i poniżej 90 wagi, a BF w rozmiarze 106 (nie wiem jakiemu rozmiarowi w L-kach to odpowiada :rolleyes: ) są dla mnie tylko trochę za krótkie (przy butach górskich za kostkę, wyższe motocyklowe spokojnie dadzą radę :lalag: ), a po ściągnięciu pasków w pasie z tyłka nie uciekają. Poza tym można do nich założyć szelki! :icon_mrgreen: Z wad tych spodni mogę podać prujące się szwy przy paskach ściągających w pasie (drobna interwencja krawcowej załatwiła problem :wink: ) oraz jakoś dziwnie układające się ochraniacze kolan (układają się trochę do wewnętrznej strony kolana, a nie zewnętrznej). Mają wypinaną membranę i "ocieplacza", pojemne kieszenie i dawały radę przy listopadowym wypadzie na mazury przy kilku st. na +. Niestety mi też już mówili, że będę miał problemy z ciuchami na moto, bo nie dość, że jestem wysoki to jeszcze szczupły, a dziś jest moda na brzuchatych tatusiów! :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 No ja mam dość długie nogi i efekt jest taki, że te BF w XL nie dość, że były krótkie, to jeszcze ochraniacze w dosiadzie motocykla zaczynały się sporo nad kolanem (na udzie w zasadzie), a kończyły tuż pod rzepką. Powinny być niżej i to mi też nie pasowało.. pozdr LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Kolega mial dokladnie ten sam problem. jest wysoki (ok 186cm) a przy tym bardzo bardzo szczupły. spodnie ktore na niego pasowaly to buse paso. A co do ozywionej dyskusji o membranach to ja mam niewypinana i tragedii nie ma. fakt, przy bardzo wysokiej temp. jest goraco ale mialem spodie bez membrany i bylo tak samo albo i jeszcze gorzej. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 No ja mam dość długie nogi i efekt jest taki, że te BF w XL nie dość, że były krótkie, to jeszcze ochraniacze w dosiadzie motocykla zaczynały się sporo nad kolanem (na udzie w zasadzie), a kończyły tuż pod rzepką. Powinny być niżej i to mi też nie pasowało.. pozdr LYsY Hmmm...nie możliwe, żebyś miał tyle dłuższe nogi ode mnie!! Moje codzienne dżinsy mają nogawki 95cm od kroku (i są nawet lekko przydługie), a BF 90cm. Są takiej długości, że przy butach górskich kończą się równo z nimi, więc dodatkowe 5 cm by się przydało, ale jak zaopatrzę się w dłuższe buty to problem zniknie. ;) A co do ochraniaczy, to u mnie są dobrze na kolanie. Mają lekką regulację w kieszonce, można je trochę opuścić lub podnieść. Cały czas mnie zastanawia to, że ja mam rozmiar liczbowy, a Ty mierzyłeś L-kowy, coś się zmieniło od jesieni? Żeby nie było, że się upieram przy tych spodniach na siłę, tylko może jakąś inna rozmiarówkę mierzyłeś? :rolleyes: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 a propos STR, czy innych Halvarssons to najlepiej gadać bezposrednio przez kobi sklep. nietypowe rozmiary też powinni mieć a na pewno dobrze doradzą. fajne są jeszcze Vanucci Ventus ale nie maja kieszeni bojówkowych a na allegro rzuciły mi się kiedyś w oczy dżinsy z membraną... pewnie ciężkie po deszczu musza być. Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 mialem SHIFT squadron , dawaly rade nawet w 40 stopniach na wydmach, a w zimie na nartach :D Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi