mkulpa Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Jako że mam luzy na dolnym łożysku PDS zakupiłem nowe wraz z 2 uszczelniaczami. Pytani jest takie - na co muszę uważać aby nie spieprzyć sprawy tj łożyska i ewentualnie czegoś jeszcze. Łożysko wygląda dość delikatnie tzn w środku jest chyba teflonem wyłożone a środek obraca się we wszystkie strony jak rybie oko. Łożyska w kołach wymieniam bez problemu ale to różni się dość znacznie od tamtych i dlatego pytam się tutaj zanim zacznę coś kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Daj zdjecie jak jest mocowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 wymienia się jak każde inne , tulejka kapke mniejsza od tulei łożyska , młotek i wio . przy montażu trzeba uważać żeby symetrycznie wbić bo amorek będzie miał utrudnione działanie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Nie lepiej zawitac do warsztatu dysponujacego prasa i wcisnac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 kiedyś wymieniałem takie łożysko na imadle - za tulejki posłużyły nasadki - jedna większa do której wyciskałem łożysko i druga wyciskająca. pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkulpa Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 wymienia się jak każde inne , tulejka kapke mniejsza od tulei łożyska , młotek i wio . przy montażu trzeba uważać żeby symetrycznie wbić bo amorek będzie miał utrudnione działanie już po zawodach, właśnie przyszedłem z garażu, dobrze zauważyłeś że wystarczyło równo wbić. Luzów już nie ma jest ok dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczur2 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 kiedyś wymieniałem takie łożysko na imadle - za tulejki posłużyły nasadki - jedna większa do której wyciskałem łożysko i druga wyciskająca. pozdrawiam, Adam Dokładnie tak samo rozwiązałem ten problem :) Dziś dostałem łożysko, będę pakował wieczorem to zrobię resztę fotek. Póki co wyglada to tak: FOTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczur2 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Dorzuciłem resztę fotek. Informacje o zastosowanych łożyskach simmeringach jak i technikach są w informacji pod fotkami ;) Może się komuś przyda :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi