letek Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 witam, czy ktoś z sznownych forumowiczów zna siłę z jaką należy dokręcić głowicę aluminiową w MZ ts 250\2 TROPHY? moż ktoś ma instrukcję która podaje odpowiednie momenty? czekam na pomoc. pozdrawiam Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Wątpię żeby gdzieś było info nt. momentu dokręcania. Dokręć tak aby nie urwać. Ot, cała sztuka. :biggrin: Oczywiście na krzyż dokręcaj i zrób kilka 'okrążeń" po śrubach dookoła za każdym razem trochę dociągając każdą. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Ja dokręcałem jedną ręką i było OK. Na początku wszystkie palcami a potem tak jak wspominał qurim na krzyż kluczem i powinno być dobrze, nie na siłę z wyczuciem jak świece tylko troszkę mocniej ;] Edytowane 9 Lutego 2009 przez Hipolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 30Nm o ile dobrze pamietam. W kazdym razie moment ten sam co w ETZ 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letek Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 na oko umiem ale chciałem bardziej profeszjonal-nie :biggrin: dzięki za pomoc. pozdrawiam Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 dokrec na te 28-30Nm bedzie dobrze o ile masz orginalne szpilki i odpowiednie nakretki :) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Do tego dodam ze ja uzywam nakretek budowlanych takich długich;) niedosc ze sporo wygodniej sie nimi operuje to sa jak dlamnie pewniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Do tego dodam ze ja uzywam nakretek budowlanych takich długich;) niedosc ze sporo wygodniej sie nimi operuje to sa jak dlamnie pewniejsze. jak najbardziej, tez takie mialem :) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi