baku127 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam serdecznie.Robie przymiarke remontu silnika w WFM-ce.Posiada ona silnik poj 125 typ S34. potrzebuje wymienic tłok,sworzeń tłoka i sworzeń na wale+ łożysko igiełkowe.Czy do tego silnika pasują te czesci od WSK 125.Podobno tak ale na ile to jest prawda...Czy jest ktos zorientowany w temacie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witamy nowego i zapraszmy do przejrzenia archiwum. A co do czesci WFM to polecam: http://www.skuterdebica.hg.pl/ Tak na początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Tia. Oba silniki : S-01 i S-34 mają takie same tłoki. Średnica 52mm, skok tłoka 58mm. Nie jestem pewien czy średnica sworznia bedzie ta sama. Wczesne silnik S-01 z wczesnych WFM miały mniejszy sworzeń czyli 12mm ale to rzadko sie trafia ten tłok. Zmierz średnice swojego sworznia dla pewności, mojej S-34 jeszcze nie rozbierałem więc nie mam pewności. A w ogóle to prawie wszystkie części podpasujesz od WSK i SHL. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgadzam sie z przedmowcami, dodam mala poprawke ze w tym silniku nie ma lozyska igielkowego na sworzniu a tulejka brazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baku127 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Dzisiaj zmierze sworzeń tłoka i się wszystko wyjaśni.Dzieki. Cyborg chodzi mi o sworzeń na korbowodzi,tam chyba jest łozysko. Edytowane 4 Lutego 2009 przez baku127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 W stopie korbowodu jest lozysko igielkowe bez koszyka, sam raczej sie nie zabieraj za to tylko daj do zakladu ktory zajmuje sie regeneracja walow korbowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi