MichałKaczmar. Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Witam !!!Dowiedzialem sie od fachowca, ze do prawidlowej, bezpiecznej jazdy opony w moto powinny byc jednakowe - przod i tyl o tym samym wzorze bieznika i tej samej firmy. Opinie motywowal tym, ze opony wspolpracuja ze soba maja jednakowa przyczepnosc i dlatego jazda jest bezpieczniejsza.Na logike - trudno dzisiaj zdobyc komplet opon za rozsadna cene. Tylnia zuzywa sie znacznie szybciej, a to oznacza, ze jej przyczepnosc bedzie mniejsza w porownaniu z przodem. Poza tym zapewne tyl sie wymienia czesciej i co - wtedy za kazdym razem wymieniac komplet ? Poslizgi przedniego kola sa znacznie niebezpieczniejsze od tylu, wiec moim zdaniem wazniejsze jest aby w przodzie opona myla w miare dobra...Pozdrawiam i zycze przyjemnego oczekiwania na sezon - wytrwamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 poszukaj w historii...niedawno byl identyczny temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 moim zdaniem wazniejsze jest aby w przodzie opona myla w miare dobra...Pozdrawiam i zycze przyjemnego oczekiwania na sezon - wytrwamy ! Obie opony powinny być dobre. I to nie "w miarę" dobre, a "po prostu" dobre. ... albo bardzo dobre, jak się jeździ szybko.Opony to nasz jedyny kontakt z asfaltem (w czasie jazdy)(w jeździe po asfalcie), więc jeżeli przednia jest "w miarę dobra", a tylna gorsza ... to ja dziękuję. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 W swojej VFR ma Dunlopy 205. I co mogę powiedzieć o takim stanie rzeczy... Zajebista przyczepność na mokrej nawierzchni. Przód wybiera wodę i zarazem robi "korytarz" dla tylniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Zamontowałem kpl nowych .Przód D207,tył D207RR. Podobno RR jest bardzo miekka i szybko sie kończy, ale wole wydac więcej kasy i mieć "przyczepniejsze" opony.Tym bardziej że nie mam doświadczenia w powożeniu cięzkim motocyklem, a do takich należy bez wątpienia ZR7S (236kg) Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 21 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2004 Przód wybiera wodę i zarazem robi "korytarz" dla tylniej.O to właśnie chodzi - dlatego zalecane jest użycie kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 O to właśnie chodzi - dlatego zalecane jest użycie kompletu Kudre . Kupuj Vlaad nowa oponke chociaz na przód :D Maniek juz kupił,Redwaterowi dzisiaj wysłałem.... :D Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 Kudre . Kupuj Vlaad nowa oponke chociaz na przód :D Tak zrobię - zresztą okazuje się, że mogę mieć komplet ARROWMAX 8) . W marcu... :lapagora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 25 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2004 Tak zrobię - zresztą okazuje się, że mogę mieć komplet ARROWMAX . W marcu... czy to znaczy że znalazłes jakieś dobre i tanie źródełko, czy spodziewasz sie dopływu kasy w marcu :?: A tak na marginesie. Opony które sprawdzałem GT 501 to chyba modele diagonalne. F24 jest radialna. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 26 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2004 czy to znaczy że znalazłes jakieś dobre i tanie źródełko' date=' czy spodziewasz sie dopływu kasy w marcu :?: A tak na marginesie. Opony które sprawdzałem GT 501 to chyba modele diagonalne. F24 jest radialna.[/quote']Nieznany osobnik :D napisał mi na PW, że mi pomoże :D . Z tyłu mam sprawną ARROWMAX i przodzik będzie do kompletu. Założę GT 501. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi