dexxam Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Mam problem z moja stara Cr 250. Otoz woda wlala mi sie do skrzyni i chce rozebrac pompe wody tylko nie wiem jak zdjac wiatrak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b24c526f413626b9.html <<tu zdjecie zapozyczone z innego tematu ale u mnie wyglada tak samo. To metalowe to tak jakby jeszcze uszczelka ktora sie zdejmuje. I teraz nasuwa sie moje pytanie. Jak odkrecic wiatrak? Jak proboje kluczem to sie kreci wszystko razem z walem. Moze to trzeba jakos zablokowac? Nie chce nic urwac wiec porsilbym o jakies wskazowki :icon_biggrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 oczywiscie musisz sciągnąć cały dekiel... ale to chyba wiesz... blokujesz tryba od pompy i odkręcasz,od razu wymień łozysko wirnika razem z uszczelniaczem ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexxam Posted February 1, 2009 Author Share Posted February 1, 2009 (edited) No ale zeby zdjac caly dekiel to chyba trzeba odkrecic ten wiatrak? I ja wlasnie nie wiem jak go wykrecic. Poprawcie mnie jesli zle mysle. A tego tryba to gdzie mam szukac zeby go zblokowac? :smile: Edited February 1, 2009 by dexxam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 napęd pompy masz od wału więc włóz między tryb pompy a wału np:podkładkę i odkręć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.j007 Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Nie wiem jak w cr'ce, ale u mnie w mtx'sie na trybie pompki wody jest lewy gwint (odrecasz w prawo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adoado0 Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Powinienes je odkrecic nawet na wbitym biegu jezeli ktos je jakis czas temu ruszal. A jezeli nie to zdejmujesz np dekiel od sprzegla i tam blokujesz tryby ( lub analogicznie - nie wiem jak w cr to wyglada) . Zaleca sie uzyc kawalka aluminium do blokowania trybów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts