Skocz do zawartości

RIEJU GAS GAS 125RR - co o tym wiecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

eeee. czasem można trafić na naprawdę tagiego ktm. widzialem ostatnio lc4 640 enduro 1997 za 5tys... nie wiem co prawda w jakim stanie ale zawsze co austria to austria nie?

a lc2 125 z 1995 stoi u Olka za jakieś śmieszne pieniądze bo nie ma wydechu i komory

Zgadza sie. Kolega musi zdecydować do czego ma służyć mu motocykl. Czy na dupy i miejskie wygłupy czy mysli o naprawde ostrej jezdzie. Jeśli to pierwsze to LC2, DT, CRM, RX, ewentualnie DR albo KLX bedzie dobry a jezeli bardziej na ostro to EXC albo CRE :mrgreen:

chyba zdecyduje sie na coś w stylu CRM DT... ponieważ na wyczynowe nie mam kasy a nie chce kupić w kiepskim stanie bo fortune wydam na doprowadzenie go do stanu używalności. ciągle czegoś szukam ale jest ciężko ze 125cc w polsce

A co myślicie o tym: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=22169778 ?

Może ktoś z was ma taki sprzęt i może coś powiedzieć o jego właściwiościach w terenie? Wiem oczywiście że na tor się nie nadaje ale z tego moge zrezygnować. Chiałbym sie dowiedzieć natomiast czy można nim pojeździć w ostrzejszym terenie i poskakać tak do 10 metrów (w dal). Oczywiście zmieniłbym opony od razu po kupieniu i prawdopodobnie zdjął te wszystkie obudowy.

Ostatnio rzeczywiście jest ciężko ze znalezieniem dobrego enduro 125cc i nie wiem czy szukać dalej czy łapać tą gilere...

Ja kiedyś taką gilerą oznakowywałęm trase rajdu. Motocykl z wyglądu wydaje sie ciężki ale to tylko z wyglądu, bo naprawde waży tyle co DT. Moc jak na 125 ma całkiem niezłą a że jest to włoski motocykl więc pewnie nawet nie jest zblokowana. Charakteystyke silnika ma troche jak crossówka czyli poniżej 5tyś obrotów raczej kiepsko ciągnie ale powyżej dostaje kopa. Tu masz stronke o tym motocyklu http://www.gilera.cz/Gilera%20RC%20125/GIL...%20RC%20125.htm

Brdzo mi sie w niwj podobał elektryczny rozrusznik :mrgreen:

NIe wiem tylko jak z częściami, kumpel ma taką tylko że starszą i jakoś cały czas jezdzi, więc albo sie nie psuje albo ma dostęp do części.