ks-rider Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ... Znajomi się śmieją, że mentalnie dorosłem do harleya ( z kuframi :P ). Smutna rzeczywistosc jest taka ze najprawdopodobniej na starosc wlasnie takowymi bedziemy jezdzic, no moze nie kazdy HD'kiem ale cruser'akiem, bo ciezko bedzie noge nad siodlem podnosic :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Artykuł brzmi jak policyjna ulotka, ale sonda ciekawa! Wyniki z momentu, kiedy pisałem posta: O ile zdarza Ci się przekraczać dozwoloną prędkość? Ogółem oddano głosów: 19188 nie przekraczam jej - 4% (812) (sic!) do 10 km/h - 12% (2279) 11-20 km/h - 26% (4984) 21-30 km/h - 19% (3613) 31-40 km/h - 8% (1554) 41-50 km/h - 5% (900) powyżej 50 km/h - 26% (5046) :icon_mrgreen: pozdr LYsY Taka jeszcze jedna moja konstatacja :icon_mrgreen: Dziś po Warszawie jeździ zapewne mniej samochodów, niż zwykle. Ludzie się przestraszyli warunków atmosferycznych. Warszawa dziś jeździ zgodnie z przepisami. 40-50 kmh w obszarze zabudowanym. Efekt? Totalnie zakorkowane miasto. Ciekawe, prawda? :bigrazz: Edytowane 17 Grudnia 2009 przez LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 40-50 kmh w obszarze zabudowanym. Efekt? Totalnie zakorkowane miasto. Ciekawe, prawda? :bigrazz: hehehe:D a we Wro ludzie po centrum spokojnie 80-100km/h w godzinach szczytu wyciągają. Inaczej miasto byłoby jeszcze bardziej zakorkowane niz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acidus Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Mam wrażenie, że nie prędkość jest przyczyną korków a nieumiejętność płynnej jazdy + często brak płynności sterowania ruchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Mam wrażenie, że nie prędkość jest przyczyną korków a nieumiejętność płynnej jazdy + często brak płynności sterowania ruchem. A to prawda, wystarczy spojrzec na zachód. W sumie chyba mniej wypadków,a samochody szybsze i prawko łatwiej zdobyć. Do tych rzeczy co wymieniłeś to dodałbym tak zwaną "polską mentalnośc". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Mam wrażenie, że nie prędkość jest przyczyną korków a nieumiejętność płynnej jazdy + często brak płynności sterowania ruchem. Ale to jest oczywiste. Zauważ, że jadąc 100 km/h zawsze będziesz dojeżdżał do kilku aut stojących na światłach. W analogicznych warunkach jadąc np. 60km/h masz większą szansę, że na kilku ze świateł wszyscy ruszą już zanim dojedziesz i wystarczy, że zwolnisz... Osobiście widząc w oddali stojące samochody na czerwonym puszczam od razu gaz. Zawsze na tym odcinku, który potrafi mieć i 200 - 300 m potrafi mnie wyprzedzić (nie wiem po co) kilka samochodów, które potem hamują i zatrzymują się. A za parę sekund grupa rusza, ja tylko przyhamowuję albo i nie, dwójeczka i jadę dalej. Same zyski - paliwo, klocki... Kolejna rzecz: zapala się zielone - jeden wrzuca jedynkę, drugi się drapie po dupie, trzeci gada przez komórkę i powstają od razu odstępy na 10 metrów pomiędzy ruszającymi pojazdami. Nic dziwnego, że przez takie skrzyżowanie przejedzię 6 samochodów zamiast 12... No, a te 6 ponadnormatywnych, które zostaną jest już "zarodkiem" zatoru... Mówienie, że jazda po mieście 50km/h po Warszawie zwiększy korki jest po prostu irracjonalne. Przecież korek jedzie z prędkością 5 - 10 km/h więc co ma tu spowolnić owe 50, które i tak rzadko można osiągnąć. Co z tego, że przelecę jakiś odcinek z prędkością 100km/h jak po kilometrze takiej jazdy trafię na 500m zator takich samych jak ja? Gdyby wszyscy na tym odcinku jechali 50km/h to tych stojących przybywałoby mniej w tej samej jednostce czasu a więc i zator byłby mniejszy. Drugą sprawą jest brak zielonej fali i totalnie od czapy poustawiane sygnalizatory, tudzież brak strzałek w prawo nawet na niektórych skrzyżowaniach, gdzie nie ma drogi z lewej :banghead: Płynność ruchu łatwiej jest zachować jadąc z mniejszą prędkością (np taki ślimak nigdy nie będzie musiał się zatrzymać ;) ). Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 ... wystarczy spojrzec na zachód. W sumie chyba mniej wypadków,a samochody szybsze i prawko łatwiej zdobyć. Rozwiniesz ta mysl, bo jakos nie kumam ? :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Mówienie, że jazda po mieście 50km/h po Warszawie zwiększy korki jest po prostu irracjonalne. Przecież korek jedzie z prędkością 5 - 10 km/h więc co ma tu spowolnić owe 50, które i tak rzadko można osiągnąć. Co z tego, że przelecę jakiś odcinek z prędkością 100km/h jak po kilometrze takiej jazdy trafię na 500m zator takich samych jak ja? Gdyby wszyscy na tym odcinku jechali 50km/h to tych stojących przybywałoby mniej w tej samej jednostce czasu a więc i zator byłby mniejszy. Nie zgodzę się z Tobą. Korki nie tworzą się na drodze o nieograniczonym przepływie tylko na ulicy na której ruch co ileś tam metrów zatrzymują światła. Powiedzmy, że światło zielone zapala się regularnie na 2 minuty co 3 minuty. Jeżeli kolumna aut będzie jechała 75 km/h to w ciągu tych 2 minut przez skrzyżowanie przejedzie 50% aut niż przy kolumnie poruszającej się 50 km/h. Obniżanie dozwolonej prędkości zmniejsza (przy teoretycznym założeniu, że kierowcy się do nich stosują...) przepustowość arterii, a tym samym zwiększa korki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Rozwiniesz ta mysl, bo jakos nie kumam ? :crossy: no moze z tym zdobyciem prawo jazdy jest podobnie jak w Polsce, ale wypadków np. w niemcowni chyba jest mniej niz w Pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Koniec motoryzacji w GB... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Koniec motoryzacji w GB... pozdr To jest najlepsze w tym artykule: Ponadto, wprowadzenie dodatkowych limitów korzystnie wpłynie na poziom emisji CO2, co zostało już przebadane przez Ministerstwo Transportu przy okazji ograniczeń na autostradzie M42. :) Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 właśnie w TVN turbo mówili że milicja ma zrobić nowe zakupki- 20 mln zł na nowe radiowozy (również oznakowane) z wideo rejestratorami :) :icon_twisted: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acidus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Oznakowane niech sobie kupują i bardzo dobrze. Ale takie podchody jak pokazują na TVN Turbo powinny być absolutnie zabronione, a policjanci przekraczający przepisy bez sygnału powinni być karani z całą surowością. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Acidus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 po raz pierwszy się zgodzę z Acidusem, akcje nieoznakowanych radiowozów są debilne i z narażeniem bezpieczeństwa, ostatnio oglądając TVN turbo i Uwaga pirat zatrzymanie motocyklisty którego leciał na ekspresowej 190, zatrzymali go co on skwitował że musieli lecieć około 240 żeby go dogonić, Psina się nie wykręcał tylko wydał z siebie jakieś głupkowate dźwięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Oznakowane niech sobie kupują i bardzo dobrze. No nie wiem. Ja zawsze olewałem radiowozy w barwach wojennych ;) A teraz jak będą mieli wideo to krucho... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi