Skocz do zawartości

Chorwacja 2009

ArtKaj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

"W Chorwacji staraj sie nie jezdzc w deszczu ,asfalt sliski jak szklo.Nawet delikatne operowanie manetka moze sie zle skonczyc."

Kurde a ja jechałem słynną magistralą do Dubrownika i od Makarskiej miałem istną ulewę ale nie odczułem zbytniej różnicy w zakrętasach.Może opony odgrywają tu ważną rolę. Anakee rządzą:):)

Wspaniała widokowo traska z Senji do Plitvickich.Trafiłem tam na kilka odcinków szutrowej nawierzchni pod nowy asfalt.:) Polecam nocleg w drodze do Chorwacji nad Balatonem dla jadących przez Węgry. Stamtąd już niedaleko.Dla będących w Dubrovniku polecam poświęcić 2 dni (nocleg w Mostarze)na zobaczenie tego urokliwego miasteczka w Bośni.Fantastyczny klimat, zupełnie inny od nadmorskich mieścin chorwackich.Do tego trasy malownicze,że nikt z pewnością nie będzie żałował. No i wino.Korculańskie wino można kupić w każdym sklepie:).Ja na wyjeździe 2 tygodniowym codziennie upajałem się lokalnymi winkami.Po prostu delicje.:) Aha, byłem we wrześniu, więc nocleg po wjechaniu do jakiejkolwiek mieściny w Chorwacji znajdował się po 10min.Do tego targowałem się i nie było z tym problemu.Najdroższy nocleg za jaki zapłaciłem był nad Balatonem w drodze powrotnej i była już noc więc nie przebierałem zbytnio.Za dwie osoby zapłaciłem 33Euro w eleganckim pensjonacie.

Chorwacja = 3 razy TAK! :buttrock:

Byłem we wrześniu i gorąco polecam. Wszystkich niezdecydowanych zapraszam do poczytania

przydługiego opisu i obejrzenia paru słonecznych fotek na http://www.chomikuj.pl/tomgrom

Z motocyklowym - "NA GAZIE"

To prawda w opisie nie zawarłem żadnych konkretnych info. Noclegi zaklepałem sobie wcześniej (korzystając z dobrodziejstw internetu) w prywatnych kwaterach. Co do cen... przedstawiały się różnie. Generalnie tego typu obiekty są tam nastawione na turystów, którzy zostają na tydzień lub dłużej. Ja natomiast nocowałem praktycznie wszędzie (poza Dubrownikiem i Splitem) raz. Stąd też ciężko mi było zbić ceny. Ale i tak byłem zadowolony :icon_biggrin:

Tak jak tu już wspomniano, bez problemu można chwycić coś na miejscu w dobrej cenie.

...ile km daliście radę na jeden raz połknąć? A nocleg gdzie?

Nocleg koło Mariboru na Słowenii przy austriackiej granicy - http://www.kovacnik.com/

Niech nie zmyli Cię nazwa "Planica" - to nie ta ze skocznią hehehehe.... podobno nie tylko my z pierwoszowem się nabraliśmy :icon_mrgreen:

To jest gospodarstwo agroturystyczne. Co do cen to nie są niskie, ale widoki a przede wszystkim jedzenie po prostu rewelacja :buttrock: Kiedyś na bank jeszcze tam zajadę :buttrock:

Rzadko kto zabiera namiot ze sobą,tanie kwatery więc jeden ciężar mniej.

W tym roku Bułgaria więc na pewno gdzieś spanie po drodze.Jakiś hotelik,lub kwatery.

Tak jak tu już wspomniano, bez problemu można chwycić coś na miejscu w dobrej cenie.

właśnie jestem ciekaw jakie ceny, wszyscy piszą że można coś taniego wyrwać ale cen nikt nie podaje, zapodajcie jakiś przedział cenowy w sezonie wakacyjnym

Panowie jakja wam zazdroszczę :banghead:

Moja pani tylko raz usiadła na moto i tylko na 10 kilometrów - całą drogę się modliła

gdyby miała jechać 1000km to zapewne mocher by jej wyrósł jak szuwary :buttrock:

Może kiedyś się odważy może sam pojadę :buttrock: :notworthy:

Leon moja pani jeździ ze mną zawsze i trasa 1000km nie robi na niej wrażenia.Musisz swoją powoli przyzwyczajać i po jakimś czasie też da radę.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Leon moja pani jeździ ze mną zawsze i trasa 1000km nie robi na niej wrażenia.Musisz swoją powoli przyzwyczajać i po jakimś czasie też da radę.

Chętnie o tym pogadam na Waszym zlocie - może się spotkamy :notworthy:

Mam w Prudniku trochę rodziny ( Pużniki, Buczacz)

Leon zapraszam na nasz zlot to już IV.Termin jest znany http://www.towarzystwomotocyklowe.opole.pl...x.php?id=zlot09 .

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Tylko że nasz zlot będzie już po powrocie z wakacji.

No niestety,zawsze robimy pod koniec lipca.W tym roku podobnie http://www.towarzystwomotocyklowe.opole.pl/index.php?id=zlot .W zeszłym roku tydzień po naszym zlocie pojechaliśmy do Chorwacji.