Skocz do zawartości

Jazda bez uprawnień

art92
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gurim pytanie tylko czy w tej chwili na tyle korzystasz z motocykla aby robic przeglad. Jezeli sa kiepskie warunki do jazdy to moze chyba poczekac jakis czas.

:crossy:

Prędzej czy później, kiedyś bedę musiał zrobić ten przegląd. Zależy kiedy wiosna się pojawi lub zima zelży trochę. :biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Trauma to chyba lubisz się ze wszystkimi znajomymi skoro nie boisz się, że ktoś Cię pod***rdoli :)

właśnie z tym jest problem. Bo już 3 skargi były wniesione. Ale to jest zawiść ludzka nic więcej. Bo rozumiem mogłoby ludziom przeszkadzać gdybym zapierd**ał po 200km/h z głośnym wydechem, a kiedy ja spokojnie 50-70 gdyż teren zabudowany. Tłumik mam oryginalny od F2 więc na niskich obrotach praktycznie go nie słychać. A skargi były 2 o hałas a jedna o prędkość. Pomine to ,że rolnicy o 4 rano napierda**ją ciągnikami co generuje spory hałas... Albo młodych wiejskich chłopczyków w swoich golfach II popierd**ają ile mogą... Ale oni są OK bo rolnicy muszą, a samochód nie jest tak niebezpieczyn jak motocykl i samochód może zapierda**ć. Niestety takie są realia...

To jak to, skąd wiesz że były 3 skargi i jak to jest, że nikt przy tym nie odszedł, że nie masz uprawnień?

Niestety w małych miejscowościach (i nie tylko) nadal wśród wielu ludzi panuje przekonanie, że jak ktoś jeździ na sportowym motocyklu, to wariat, debil i dawca :/ Coś o tym wiem...

Edytowane przez Goccolo

To jak to, skąd wiesz że były 3 skargi i jak to jest, że nikt przy tym nie odszedł, że nie masz uprawnień?

Niestety w małych miejscowościach (i nie tylko) nadal wśród wielu ludzi panuje przekonanie, że jak ktoś jeździ na sportowym motocyklu, to wariat, debil i dawca :/ Coś o tym wiem...

Bo jeśli skarga jest zgłaszana to najczęściej pan mundurowy przychodził 2 dnia. I nie pytał o formalności itp. Tylko mówił ,że "ludziom przeszkadza hałas itp". Na szczęście pan dzielnicowy jest wyrozumiały i wie jak to ludzie właśnie w małych miejscowościach patrzą na kogoś kto jeździ motocyklem ,a sportowym to już w ogóle. Chłopki pod sklepem walą gaz i siadają za kierownice traktorów, samochodów itp. Na nich nikt nie wniesie skargi bo przecież jedzie powoli i samochodem to nikomu nic złego nie robi. Naprawde pod względem postrzegania motocyklistów w mniejszych miejscowościach to w Polsce jest całkowite średniowiecze i zacofanie :|

Dzielnicowy jak przyjdzie do domu to i tak h*ja może zrobić bo przecież siedzisz w domu a nie prowadzisz pojazdu. A na siedzenie w domu nie trzeba mieć uprawnień. :biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

no właśnie o tym też mówie. :) Ale nic przyjemnego jest wizyta policjanta w domu. a pseudo sąsiedzi odrazu sensacji szukają bo radiowóz stoi... Ale gdybym jeździł samochodem bez uprawnień i na gazie to wszystko było by oK. To jest strasznie smutne.

Wyluzuj człowieku. A źle nie życzy się nawet wrogowi, a my Twoimi wrogami nie jesteśmy...

Czego sie wrogowi nie zyczy ? Zeby go zlapali ? Mam podobne zapatrywanie na jazde bez PJ.

Ale gdybym jeździł samochodem bez uprawnień i na gazie to wszystko było by oK.

A kto powiedzial Ci, ze byloby wszystko OK ? ? ?

tzn. to taka przenośnia. W sensie prawnym nic nie było by ok. Ale w mniemaniu mieszkańców napewno było by bardziej w porządku niż to ,że jeżdżę motocyklem bez prawka.

Interpretujesz, ze wzgledu na rak PJ i tyle.

Bo jeśli skarga jest zgłaszana to najczęściej pan mundurowy przychodził 2 dnia. I nie pytał o formalności itp. Tylko mówił ,że "ludziom przeszkadza hałas itp". Na szczęście pan dzielnicowy jest wyrozumiały i wie jak to ludzie właśnie w małych miejscowościach patrzą na kogoś kto jeździ motocyklem ,a sportowym to już w ogóle. Chłopki pod sklepem walą gaz i siadają za kierownice traktorów, samochodów itp. Na nich nikt nie wniesie skargi bo przecież jedzie powoli i samochodem to nikomu nic złego nie robi. Naprawde pod względem postrzegania motocyklistów w mniejszych miejscowościach to w Polsce jest całkowite średniowiecze i zacofanie :|

Zaraz ch*j mnie strzeli.

Odezwał sie jeden i drugi co pierwszy raz latał na moto i od razu z prawkiem i teraz mi tu będą ziobrować na forum i to jeszcze wśród swoich!

Zaraz co niektórym aureola wyskoczy nad deklem tacy są przepisowi i legalni. :banghead:

A Ty trauma sie nie przejmuj bo na wioskach to już tak jest że jak jeden ma, to drugiemu zaraz żyłka pęka w dupie i musi podpie*dolić, bo inaczej spokojnie nie zaśnie.

Sam to przerabiałem, to ludzkie sku*wysyństwo w najgorszej postaci.

Sam nie ma, i nie pozwoli mieć drugiemu.

Jak zrobiłem prawko leczyłem sąsiadów podpie*dalaczy rundami pod oknem emzetą bez tłumika na pełnej :buttrock: Polecam :icon_twisted: Fuck Them! :biggrin:

Zaraz ch*j mnie strzeli.

Odezwał sie jeden i drugi co pierwszy raz latał na moto i od razu z prawkiem i teraz mi tu będą ziobrować na forum i to jeszcze wśród swoich!

Zaraz co niektórym aureola wyskoczy nad deklem tacy są przepisowi i legalni. :banghead:

A Ty trauma sie nie przejmuj bo na wioskach to już tak jest że jak jeden ma, to drugiemu zaraz żyłka pęka w dupie i musi podpie*dolić, bo inaczej spokojnie nie zaśnie.

Sam to przerabiałem, to ludzkie sku*wysyństwo w najgorszej postaci.

Sam nie ma, i nie pozwoli mieć drugiemu.

Jak zrobiłem prawko leczyłem sąsiadów podpie*dalaczy rundami pod oknem emzetą bez tłumika na pełnej :buttrock: Polecam :icon_twisted: Fuck Them! :biggrin:

dokładnie, teraz 90% co ma prawko to zajebi*cie potępia tych co latają bez.

Z tymi ludźmi to 100% racji masz. Takie psy ogrodnika sam nie zje i drugiemu nie da :banghead:

a tok myślenia masz taki sam jak ja ;D w kwietniu odbiorę prawko to będą rundki tylko CBR bez komina ;s

Pozdro :crossy: