batumibis Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam Posiadam KTM 250 chcę napiąć mocniej łancuch. Proszę o pomoc jak to zrobić. I z jaką siłą mam dokręcić kluczem dynamometrycznym śrubę mocująca tylnie koło? Pozdrawiam J :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Luzujesz oś koła, siadasz na motocyklu, druga osoba napina napinaczami łańcuch, tak, aby łańcuch miał jakiś 30 mm luzu. W niektórych rozwiązaniach trzeba tez poluzować nakrętkę zabieraka zębatki. Więcej? poszukaj w forumowej wyszukiwarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 dokręcasz w okolicy 120Nm ale nie wiem czy to takie ważne, dokręcasz tak żeby się nie odkręciło :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batumibis Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Dzieki za radę pozdrawiam J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jesli chcesz sie dokladnie dowiedziec co i jakim momentem dokrecac, to polecam sciagnac sobie serwisowke i nie bedize takich banalnych pytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) wcale nie potrzebujesz drugiej osoby zeby napiac lancuch. gdy moto stoi luzem badz na stojaku odkrecasz srube i tak jak kolega napisal jesli masz to musisz poluzowac nakretki na srubach napinajacych, lancuch napinasz do momentu az na dolnym slizgu na wachaczu(patrac od silnika w trone kola) na koncu slizgu bedziesz mial luz ok 1 - 1.5 cm, badz bardziej stosowany sposob jak masz gorny slizg (tez patrzac od silnika w strone kola) na koncu slizgu wkladasz 3 palce (wskazujacy, dlugi i serdeczny) i napinasz do momentu jak te trzy pace beda wchodzic tak akurat, czyli nie za luzno, nie za mocno:) pozdrawiam mauy86 aha nie zapomnij potem dokrecic sruby :buttrock: Edytowane 18 Stycznia 2009 przez mauy86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja mam przygotowany rysunek na takie tematy :icon_mrgreen: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...b1e5156b8b.html < moto na podnośniku ja dokręcam aż tył motocykla zacznie się podnosić Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 najlepiej daj e-maila to Ci podesle serwisowke;) tam masz wszystko co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi