tadeo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Mi chodzi tylko o to, że już nie jeden raz widziałem, co może "zrobić" domorosły mechanik. I nie twierdzę że każdy, ale znam przypadki, gdzie pozorna oszczędność kosztowała bardzo wiele, Więc zastanów się, czy nie lepiej te ciężko zarobione pieniądze wydać na dobry warsztat i mieć pewność, że wszystko będzie ok (i jeszcze masz gwarancję na wykonaną robotę) i cały sezon będziesz tylko lał wachę i sprawdzał olej. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmagikk Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ale ja nie twierdze ze go nie oddam. narazie musze sie porozgladac ile takie cos w ogole kosztuje ;) i gdzie w ogole moge tych mechanikow znalrsc :P bo to jest moj pcozatek i tak szczerzxe w niczym sie jeszcze nie orientuje ;P no ale nic tadeo dziekuje naprawde za rady . Za tydzien ide czyscic styki w fzrce. w razie jakbym mial jakie z nia problemy to bede odswieżac temat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 http://www.fzrarchives.com/ipb/index.php Tutaj masz najwieksze forum o fzr'ach. Naprawde przydatne rzeczy, szczegolowo opisane, nie znalazlem nic lepszego na necie. Jesli mialbys jakies pytania zwiazane z fizzerem to chetnie sluze pomoca, o ile bede cos wiedzial. Wlasnie jestem na etapie rozebranej ramy, dopasywywania baku od thundercat'a, zadupka od yzf750sp, malowania itp itd, wiec jak cos to wal, we dwoch bedzie razniej :D Na tym forum znajdziesz tez wiele modów, np jak zmienic regulator na ten od R6, jak wymienic wodziki w skrzyni biegow, uszczelniacze przednich amorow, i wiele wiele innych, o 'projektach' nie wspominajac ;) Co do zaworow i Twojego kolegi- jestem w podobnej sytuacji. Finansowo ciezko mi bedzie oddac moto do zakladu, zeby je wyregulowac, wiec zrobi to moj zaprzyjazniony mechanik, do ktorego mam bardzo duze zaufanie. Jeszcze troche kasy musze w moto wpakowac, ale mam nadzieje, ze do sezonu sie wyrobie. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 mysle o kapitalnym przemalowaniu mój motyw przewodni to : http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/FZR,600/31885 < nie wiem czy moge zamieszczac tutaj takeigo typu linki kolorystyka biala niebieski metalik oraz na smaym dole czern Hahhha jaki ten swiat maly. To moja byla FZR'a :) To jak wyglada robilem od podstaw sam i widze ze nowy wlasciciel w wygladzie nic praktycznie nie zrobil. Byla malowana w calosci w moim garazy. Ja wzorowalem sie na R6. Powiem ci ze te biale wzorki to nie naklejki tylko tez lakierowanie. Wiec jesli masz pojecie o malowaniu i juz malowales inne rzeczy to powinienes dac rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmagikk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Babyy malowales spreyem ? czy pistoletem ?:> znowu iskierka nadzieii :D; ) Ile Cie to mniejnwiecej wyszlo ? tak oczywiscie mniej a wiecej :) pistolet mam , kompresor tak samo :) brak mi jest farb . Yuby czemu uwazasz ze jest idealna ? czym ona sie rozni od innych ?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Malowalem oczywiscie jedyna metoda czyli pistoletem z kompresorem. Sprayem nic nie pomalujesz nawet nie probuj !!! Ja mam juz doswiadczenie pewne bo nie jeden samochod i nie jedno moto juz malowalem. Jesli chcesz pierwszy raz malowac to daruj sobie bo szkoda czasu, nerwow i pieniedzy. Jesli chodzi o koszt to dokladnie ci nie powiem bo to zalezy od wielu czynnikow. Sama farba to nie wszystko bo trzeba jeszcze rozne papiery scierne, szpachle, podklady, tasmy itd. Koszt lakieru zalezy od tego czy to ma byc jednoskladnikowy czy dwu, jaki kolor, czy metalik, perla czy zwykly, no i jaki producent. Ja mialem troche farby innego koloru jeszcze po samochodzie wiec wzialem ja i spytalem czy z niej zrobia mi kolor jaki chce. Zrobili i wyszedl nawet lepiej bo taki ala kameleon:D Normalnie byl niebieski jak na zdjeciach a pod pewnym kontem mienil sie fioletem. Zajebisty efekt:D Tak w przyblizeniu to na same materialy trzeba ci bedzie okolo 400-500 zeta + robota. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez babyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi