Skocz do zawartości

Turystyczne Ducati

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

No ST to fajny motocykl. Podobno najlepszy silnik to ten w ST3. Ja wybrałem SS bo bardziej mi się podoba i też nadaje sie do turystyki ale oczywiście nie może się równać z ST pod tym względem. Poza tym wyposażenie SS`a w akcesoria turystyczne obecnie, kiedy nie sa już one produkowane graniczy z cudem. Z ubolewaniem musze stwierdzić,że w tej chwili nie ma motocykla turystycznego w ofercie Ducati, pomijając Multistrade. Czekam, obgryzając paznokcie, co wypuszczą w przyszłości w tej klasie motocykli.

Wiesz,w auto spotkalem =tak -odpowirtrzenie cpn zatkane

Ciekawe kiedy autor tego tematu czyli DesmoPablo napisze cóś o swoim grzechotniku , co napisze po przeróbce kominów,jak to w końcu wyszło ,czy nie za głośno i jak moto śmiga -gorzej czy lepiej?, założyłem mu 2 X 50mm,ciekawe jakie będą jego spostrzeżenia. :icon_rolleyes:

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Marcinek- za dużo % znaczy promili było:-) hahaha... i dlatego tak wyszło...a ja sobie sprawiłem turystyka, aha, tralalala...748 w wersji turystyczno czopperowej, zawias na miętko i obniżony tył-tera jestem lowrajdakólmenama...ka :icon_mrgreen: :icon_razz: i mogię robić 4000 km na raz. Pozdr i Życzę Wszystkiego Dobrego! Janek.

A ja tak nawiązując do tego co pisałem wcześniej. Zrobiłem już jakieś 500 km nowym motongiem (pierwsze ducati) i oto moje wrażenia:

prowadzenie, komfort, zawieszenie kapitalne, wrażenia muzykalno-wokalne boskie, moment obrotowy bardzo miły, o wyglądzie i wrazeniu jakie robi na iunnych nie będę wspominał.

A teraz z czym walczę: dzwignia sprzęgła bez regulacji (ale dam radę), szarpanie poniżej 3000 obr (irytujące), hamowanie silnikiem (to zaliczę jako plus bo efektywnie wspomaga hamulce, ale jest to dla mnie raczej nowośc)

Sprzęgło... hmmnn Pokrywa otwarta więc klekot konkretny, podczas postoju gdy mam kask na głowie pięknie współgra z kominami ale na rozgrzewce, no cóż mam mieszane uczucia, chyba jednak skołuje tą pokrywkę zamkniętą. No i przy okazji pytanko, czy ktoś wie jak zmieni się moje ST2 z fabrycznym chipem podnoszącym moc do 95 KM. Noi oczywiście kiedy możemy się zobaczyć? Przypomnijcie koledzy drodzy kiedy spocik. A może ktoś wybiera się do Częstochowy za tydzień? Pozdrawiam

Proponuję: pompkę z klamką od 748, jak Ci nie zależy na v.max. to zmień tylną zębatkę - załóż o 3 zęby większą( zmniejszy szarpanie poniżej 3000) lub trza jeździć powyżej 3000, a jak Ci otwarta pokrywka przeszkadza- proponuję ją wysłać na mój adres- daj znać na priva- prześlę Ci swoją zamkniętą:-)))))... co do zwiększonej mocy- właśnie może bardziej będzie moment napędowy wygładzony i nie czuć będzie dziur i skoków mocy, a że przy okazji podniosło moc to i tak +

Pozdr. Wszystkiego Dobrego! Janek.

A ja tak nawiązując do tego co pisałem wcześniej. Zrobiłem już jakieś 500 km nowym motongiem (pierwsze ducati) i oto moje wrażenia:

prowadzenie, komfort, zawieszenie kapitalne, wrażenia muzykalno-wokalne boskie, moment obrotowy bardzo miły, o wyglądzie i wrazeniu jakie robi na iunnych nie będę wspominał.

A teraz z czym walczę: dzwignia sprzęgła bez regulacji (ale dam radę), szarpanie poniżej 3000 obr (irytujące), hamowanie silnikiem (to zaliczę jako plus bo efektywnie wspomaga hamulce, ale jest to dla mnie raczej nowośc)

Sprzęgło... hmmnn Pokrywa otwarta więc klekot konkretny, podczas postoju gdy mam kask na głowie pięknie współgra z kominami ale na rozgrzewce, no cóż mam mieszane uczucia, chyba jednak skołuje tą pokrywkę zamkniętą. No i przy okazji pytanko, czy ktoś wie jak zmieni się moje ST2 z fabrycznym chipem podnoszącym moc do 95 KM. Noi oczywiście kiedy możemy się zobaczyć? Przypomnijcie koledzy drodzy kiedy spocik. A może ktoś wybiera się do Częstochowy za tydzień? Pozdrawiam

Pamiętaj prawie żadne Ducati nie jedzie po niżej 3000 obr, każde szarpie i trzeba redukować a na jedynce jak szarpie to niestety na półsprzęgle,co do przełożenia możesz kupić przednią zębarkę 14zębów bo fabryczna ma zapewne 15 i nie będziesz musiał skracać łańcucha. Ja w Motorlandzie przy Wale Międzeszyńskim za Japońską zębatkę Sunstar płaciłem mniej niż 50pln.Możesz pokombinować.

Pamiętaj prawie żadne Ducati nie jedzie po niżej 3000 obr, każde szarpie i trzeba redukować a na jedynce jak szarpie to niestety na półsprzęgle,co do przełożenia możesz kupić przednią zębarkę 14zębów bo fabryczna ma zapewne 15 i nie będziesz musiał skracać łańcucha. Ja w Motorlandzie przy Wale Międzeszyńskim za Japońską zębatkę Sunstar płaciłem mniej niż 50pln.Możesz pokombinować.

Otwartej nie sprzedam na wypadek gdybym został fanem klekotu o tych decybelach, ale chętnie łyknę zamknietą. A co do reszty minusów, skoro tak ma być to chyba nie będę tego poprawiał, tymbardziej że ma zielone pojęcie o mechanice a zwłaszcza w Ducati. Tak czy owak dzięki za zabranie głosu.

Ponawiam pytanie o Częstochowę albo inny meeting...

Otwartej nie sprzedam na wypadek gdybym został fanem klekotu o tych decybelach, ale chętnie łyknę zamknietą. A co do reszty minusów, skoro tak ma być to chyba nie będę tego poprawiał, tymbardziej że ma zielone pojęcie o mechanice a zwłaszcza w Ducati. Tak czy owak dzięki za zabranie głosu.

Ponawiam pytanie o Częstochowę albo inny meeting...

Pytasz o majowy meeting?

http://www.docpoland.com/dm/2009/5/golub

Pisz jak masz pytania,pzdr,J

No nie Brandoo na sztukie muszę mieć, ponieważ może się uda dogadać z jednym gościem i mi wzór wytnie na laserówce?

Ale masz rację nie przedawaj swej "dziurawki" właśnie rytmiczne stacatto suchego sprzęgła Ducata jest bonusem przy zakupie Motorka, mokrosprzęgłowe Ducaciki przez wielu postrzegane są jako uboższe wersje suchosprzęgłowek...(bez urazy chłopaki i dziewczaki- to jest zasłyszana opinia...).

Szuranie i klekleklekelek spod dekla jest najpiękniejszą muzyką na świecie - po prostu na postoju- pomyśl że jestes muzykiem i na bębnach wybijasz sobie rytm...a mityng jest w maju, już się co niektórzy nie mogą doczekać...Pozdr. Janek.

Jest też miting w maju od 1 do 3-go na Węgrzech nad Balatonem, Chłopaki z Krakowskiego klubu lecą ,koszt to 60 euro za cały weckend za osobę noclegi i Papu.Mieliśmy z Basią ochotę lecieć ale nie wyrobimy się finansowo bo to i spory koszt paliwka.

Jest też miting w maju od 1 do 3-go na Węgrzech nad Balatonem, Chłopaki z Krakowskiego klubu lecą ,koszt to 60 euro za cały weckend za osobę noclegi i Papu.Mieliśmy z Basią ochotę lecieć ale nie wyrobimy się finansowo bo to i spory koszt paliwka.

ello Brandoo,

nooo, widzie lodzianina i to na ST :icon_mrgreen: gratulacje z okazji nabycia :buttrock:

co do spotu to ja wlasnie wybieram sie na Wegry z chlopakami z Kraka,

bede lecial z Lodzi wiec zapraszam na wspolny wypadzik

pozdrawiam

jacek