Frencci Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Pisz- jesli jestes zdecydowani i przygotowany- czego szukasz i do jakiej kasy- pomozemy. Malo razy tak bylo? :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam. To ja jeszcze o tych ST pozwole sobie. Mianowicie, zgadzam sie z wszystkimi superlatywami dotyczacymi Ducati. Piekne motocykle a dzwiek jedyny w swoim rodzaju. Nawet nie schodzilem marzeniami do tej marki bo uwazalem ze jest ona cholernie droga. I teraz, otwieram jakies ogloszenia i widze:jeden ST4 (1999) 13 tys, ST 2 8tys!Monster 900 tez za 10 sie znajdzie. Co jest grane? Czy wszystkie sa bite? Czy ludzie chca sie ich pozbyc bo sa takie awaryjne? Dajcie znac co o tym sadzicie. I prosze napiszcie, ze tak wlasnie jest. Ze nie trzeba miec kupy pieniedzy zeby miec Ducati... Pozdrawiam Poprostu ostatnio Ducaty potaniały bo ciężko je sprzedać z powodu stereotypu i opinii jaką i ty prezentujesz,a awaryjność wcale nie są większa niż ryżopędów,większe koszty związane są tylko z częstrzymi wymianami podzespołów eksploatacyjnych takich ja:paski rozrządu,części składowe suchego sprzęgła ale zasada działania i technologia wymian tych podzespołów jest tak prosta że każdy mając podstawowe narzędzia poradzi sobie z tym sam oszczędzając na słonych kosztach serwisu. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dźwięku Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Pisz- jesli jestes zdecydowani i przygotowany- czego szukasz i do jakiej kasy- pomozemy. Malo razy tak bylo? Dzieki Poprostu ostatnio Ducaty potaniały bo ciężko je sprzedać z powodu stereotypu i opinii jaką i ty prezentujesz,a awaryjność wcale nie są większa niż ryżopędów,większe koszty związane są tylko z częstrzymi wymianami podzespołów eksploatacyjnych takich ja:paski rozrządu,części składowe suchego sprzęgła ale zasada działania i technologia wymian tych podzespołów jest tak prosta że każdy mając podstawowe narzędzia poradzi sobie z tym sam oszczędzając na słonych kosztach serwisu. No dobrze. Czyli jest mozliwe kupienie Ducata do 15 tys np: ST2 (buloby pieknie!)10-cio letnie, sprawdzone przez autobus kolegow? Te maszyny sa niesamowite. Jestem przygotowany na "babranie sie "z takim motocyklem. Sam fakt ze czekalby na mnie w garazu i moglbym posluchac turkotu silnika jest piekny. Ale!...nie lubie(nikt nie lubi)jak sie mnie w bambuko robi. Jak maszyna ma sie psuc to ze mna a nie z poprzednim wlascicielem. Wiem, ze to wszystko zalezy od indywidualnego przypadku. Ok! 15 tys. Mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brandoo Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Dzieki No dobrze. Czyli jest mozliwe kupienie Ducata do 15 tys np: ST2 (buloby pieknie!)10-cio letnie, sprawdzone przez autobus kolegow? Te maszyny sa niesamowite. Jestem przygotowany na "babranie sie "z takim motocyklem. Sam fakt ze czekalby na mnie w garazu i moglbym posluchac turkotu silnika jest piekny. Ale!...nie lubie(nikt nie lubi)jak sie mnie w bambuko robi. Jak maszyna ma sie psuc to ze mna a nie z poprzednim wlascicielem. Wiem, ze to wszystko zalezy od indywidualnego przypadku. Ok! 15 tys. Mozliwe? No widzisz Dzwięku, od razu czuje sie lepiej jak znajduje sie ktoś o podobnych obawach. Ale polecam godzinna rozmowę z Edziem (dzieki Edzio!!). Jak widać stereotypy mogą mieć ogromny wplyw na ceny danych produktów, ale w naszym przypadku czemu by na tym nie skorzystać. Ja już pogodziłem się z tym że regulacji nie zrobie w serwisie za rogiem, czy tez wymienie paski po 15-20 tyś, ale siedziałem juz nie na jednym forum i powiem Ci że z ludzmi tutaj naprawde mozna sporo zdzialać. Tak więc czekam na ogledziny kilku motocykli. Jadę z jak sie okazalo pasjonatem Ducati, który do tej pory serwisowal moja szlifierkę. Jeśli mógłbym jakoś pomóc np. kontaktując Cie z nim, daj znać. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) No dobrze. Czyli jest mozliwe kupienie Ducata do 15 tys np: ST2 (buloby pieknie!)10-cio letnie 10 letnie ST2 za 15.000 jest możliwe. Ja swojego kupiłem wprawdzie za 7.500, ale sprzedający uczciwie powiedział, że to paździerz po szlifie. Zrobiłem na nim w zeszłym roku ok. 10.000km. Jedyną awarią był padnięty wtryskiwacz, ale to akurat łatwo było kupić na ebay'u. Mam z nim jeszcze do "pogadania" bo podejrzewam pewien mankament (temat rzeka, więc nie zaczynam go tutaj), ale w sumie fajna zabawa. ST2 podoba mi się ze względu na swoją prostotę. Po roku użytkowania wiem gdzie jest jaki czujnik, jaki kabelek do niego prowadzi i którędy. Poza tym dla mnie mega wygodny. pozdr Edytowane 24 Lutego 2009 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Dzieki No dobrze. Czyli jest mozliwe kupienie Ducata do 15 tys np: ST2 (buloby pieknie!)10-cio letnie, sprawdzone przez autobus kolegow? Te maszyny sa niesamowite. Jestem przygotowany na "babranie sie "z takim motocyklem. Sam fakt ze czekalby na mnie w garazu i moglbym posluchac turkotu silnika jest piekny. Ale!...nie lubie(nikt nie lubi)jak sie mnie w bambuko robi. Jak maszyna ma sie psuc to ze mna a nie z poprzednim wlascicielem. Wiem, ze to wszystko zalezy od indywidualnego przypadku. Ok! 15 tys. Mozliwe? To sobie policz w ubiegłym roku na Angielskim Jebaju wypatrzyłem ten motorek co przy moim poście w miniaturce Ducati ST4S z silnikiem od 996,najwyższy model wśród ST z 2004r w nadwoziu jak ST3 po małym ślizgu z kuferkami i grzanymi manetkami za 3000 Funtów przy cenie funta 4,50pln musiałem tylko dokupić klamkę hamulca ,pospawać 2 plastiki-na lusterku i kufrze ,polakierować 4 elementy za całe 200pln,kupić kierunek za 80pln,za przywiezienie sprzęta z Angli chłopaki wzięli 1500pln.I mam ładniutkie czerwone Ducati ,niby St ale z tym silnikiem bardziej sportowe niż turystyczne z najlepszymi zawieszeniami z całej grupy ST bo OHLINS I SCHOWA ze złotymi rurami i wszystkimi regulacjami ,ze 121końmi pod prawą ręką z przebiegiem niecałe 17tysi km które mi pali tak mało że aż niemożliwe bo nigdy mi nie przekroczyło 4,5l/100km,ładnie gadające bo przerobiłem sobie fabryczne kominy na przeloty 2 X 50mm.Więc ile ci wyszło 16-17tysi?.A ST2 za sumę 15tysi to powinien byś cukiereczek .Ostatnio jesienią w Garwolinie oglądaliśmy ST4 z silnikiem od 916-ki za sumę 8500pln czerwone które może nie było w idealnym stanie ale troszke prac lakierniczych i można by go doprowadzić do porządku a St2 widywałem i za mniejsze pieniążki.A model mój w polskim salonie 5 lat temu goły kosztował 58tysi. Edytowane 24 Lutego 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dźwięku Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Poweim Wam cos. Jestem świezakiem na forum. Widze, ze to jest fajna sprawa takie forum. Dzieki za wszystkie podpowiedzi. Jadę z jak sie okazalo pasjonatem Ducati, który do tej pory serwisowal moja szlifierkę. Jeśli mógłbym jakoś pomóc np. kontaktując Cie z nim, daj znać. Z wielka ochota sie zglosze do Cibie po jakis telefon do tego pana. Na razie jestem odciety od Europy naszej kochanej bo mnie troche wywialo na pustynie. Wiec teraz nie rozpedzam tematu bo nie ma mnie na miejscu. Dzieki jeszcze raz. Wiecie jak to jest jak sie zyje z myslami pelnymi planow zakupu motocykla. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuC Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Kolego konkret widze. . . Dzieki PS Ide wynajc autobus. No to sa konkretny wlasnie na twoje pytania, pytasz sie czy jest mozliwe kupic ST4 za 13 albo monstera za 8. Wszystko jest k..... mozliwe mozesz nawet wyhaczyc 1098 za 36 000, jaka jest historia tego motocykla to inna sprawa. Zadaj wiec konkretne pytanie to chlopaki Ci odpowiedza, a nie czy trzeba miec gore pieniedzy - pewnie ze trzeba, porownaj na mobile.de ceny wypasionego dukata i ceny japonskich szlifierek. Moze ci sie odmieni i zobaczymy Cie na R1. I autobus kolegow wez sobie do serca a nie rob zartow, bo sie na mine wp.... jak sie bedziesz wymadrzal :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ostatnio jesienią w Garwolinie oglądaliśmy ST4 z silnikiem od 916-ki za sumę 8500pln czerwone które może nie było w idealnym stanie ale troszke prac lakierniczych i można by go doprowadzić do porządku Tu masz linkę do wyprawy : http://picasaweb.google.pl/balzac100/KlekocinaZGarwolina# Co prawda nie pojechaliśmy autobusem, ale też było malowniczo :icon_razz: Miałem brać tę klekocinę, ale w międzyczasie w mojej głowie narodził się inny pomysł :cool: Ta Duka wisi na alledrogo cały czas i gdybym miał teraz wolne 8tys. to bym brał. A Kinia by dostała kanapę ;) ciekawe rozwiązania...kratownicowa rama działa na mnie jak afrodyzjak :icon_mrgreen: wyjątkowość a zarazem prostota wykonania.... oczywiście praca silnika, przy której da się odczuć każdy suw pracy na wolnych obrotach, zabawa L-twin i du du du du du...eh czego by więcej chcieć :lalag: Dobrze gada mimo, że baba :icon_mrgreen: :notworthy: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dźwięku Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Tu masz linkę do wyprawy : http://picasaweb.google.pl/balzac100/KlekocinaZGarwolina# Co prawda nie pojechaliśmy autobusem, ale też było malowniczo Miałem brać tę klekocinę, ale w międzyczasie w mojej głowie narodził się inny pomysł Ta Duka wisi na alledrogo cały czas i gdybym miał teraz wolne 8tys. to bym brał. A Kinia by dostała kanapę Ladna ladna. Chetnie bym sie przejechal i zobaczyl jak to chodzi. Ale nie dam rady teraz. Mam nadzieje, ze jeszcze mi sie trafi taka okazja w przyszlosci. Niech ten szczesciarz co ja zgarnie zaraz tu pisze i opowie jak sie sprawy maja. I autobus kolegow wez sobie do serca a nie rob zartow, bo sie na mine wp.... jak sie bedziesz wymadrzal Nie wymadrzam sie Luc. Po prostu ladnie to ujales. Podziekowalem ...wiec nie zdzieram. Trzym sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brandoo Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Tu masz linkę do wyprawy : http://picasaweb.google.pl/balzac100/KlekocinaZGarwolina# Co prawda nie pojechaliśmy autobusem, ale też było malowniczo :icon_razz: Miałem brać tę klekocinę, ale w międzyczasie w mojej głowie narodził się inny pomysł :cool: Ta Duka wisi na alledrogo cały czas i gdybym miał teraz wolne 8tys. to bym brał. A Kinia by dostała kanapę ;) Dobrze gada mimo, że baba :icon_mrgreen: :notworthy: To mówicie ze warto wziąć tego klekota z garwolina??? Powiedzcie jak to grało, co jest do poprawki i czy w ogole było takie malowanie??? Jak dla mnie troche taki wiejski tuning no ale zawsze ducat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 To mówicie ze warto wziąć tego klekota z garwolina??? Powiedzcie jak to grało, co jest do poprawki i czy w ogole było takie malowanie??? Jak dla mnie troche taki wiejski tuning no ale zawsze ducat... Za takie pieniążki moto z kuferkami ,w większości czerwone,Owszem słoma mu z opon wystaje ale do poprawek,biała rama nie do przyjęcia,ale moto z silnikiem od 916-ki ponad 100koni,wyglada na nie bite,kominy wyglądają na nie fabryczne a dźwięk jak z fabrycznych -do przerobienia, trzeba by sprzęgło obejżeć,ale wiadomo to że moto nie kopci za bogatą mieszanką ,oleju w spalinach nie czuć więc nie bierze,trzeba będzie posprawdzać paski,stan łożysk rolek i luzy zaworowe bo moto miało chyba coś koło 40 tysi km, i za sumę 8500moim zdaniem warto. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Kilka Angielskich ofert: http://cgi.ebay.co.uk/2002-DUCATI-ST4S-YEL...%3A1|240%3A1318 http://cgi.ebay.co.uk/Blue-Ducati-916-ST4-...%3A1|240%3A1318 A tu troche więcej ofert komisowych: http://search.autotrader.co.uk/es-uk/www/b...rch_full=SEARCH Edytowane 27 Lutego 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Uwaga, kupilem łożyska kół (ST2) na ebay. Zamówiłem 2x przód i 2x tył. Po odebraniu przesyłki okazało się, że chyba nie zrozumiałem się ze sprzdającym, gdyż otrzymałem 2x komplet przód + 2x komplet tył, co więcej wszystkie te łożyska wydają się na oko identyczne (może są, proszę o ew. potwierdzenie przez kogos obeznanego). A więc mam 8 łożysk. Chętnie opchnę komuś te 4 niepotrzebne mi po 25 zł za sztukę. (nie wiem czy to dobra cena, za tyle m/w kupiłem) pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brandoo Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 No i stało się. Dziś stałem się właścicielem pięknego Ducati ST2 z 2003 roku, od pierwszego właściciela, salon polska. Niestety granatowy ale karbonowe wydechy grają pięknie. Jest po pełnym przeglądzie więc gotowy do jazdy. Niebawem wrzucę jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi