Skocz do zawartości

Prawo Jazdy kt. A od 24lat? Pytanie.

Trauma
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie. Jeśli zapisałem się na kurs kat. A bo tak właśnie zrobiłem. A mam nie ukończone 18 lat. I wejdą w życie przepisy które pozwoloą zdawać kat. A od 24 lat to co wtedy? Przerwą mi kurs? czy będę mógł zdawać normalnie dalej kurs i cieszyć się że się załapałem?

sugeruję zapoznać się z zawartością dotychczasowych dyskusji nt. zmian w prawie jazdy. odpowiedź na ww. pytanie już na forum padła

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

sorry ale przekopałem całe forum i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie. Czy jeśli wchodzą nowe przepisy i zostanie podniesiona granica wieku wymagana do zdania kursu kat. A, a ja już rozpocząłem kurs i nie spełniam granicy wiekowej zgodnie z nowymi przepisami. I nie mam pojęcia co wtedy, licze na to że jednak bede mógł dokończyć kurst w myśl zasady "głupi ma zawsze szczęście"... Ale pewniej bym się czuł gdyby ktoś kto zna sie na tym wszystkim wypowiedział sie na ten temat.

Mam nadzieję ,że masz racje. Teraz sobie tak myśle ,że za duże zamieszanie mogłoby się zrobić gdyby chcieli wycofywać kursantów... ale już nie jeden głupi pomysł kochanych ministrów widziałem to nic mnie nie zdziwi już...

• 3 tygodnie później...

ja słyszałem że te przepisy mają wprowadzić biezącego roku w połowie lipca . I tu moje pytanie , bo ja się urodziłem we wrzesniu a dokładnie 30 i licząc 3 miechy do tyłu to początek lipca , i czy jak bym się zapisał w lipcu to czy by mnie jeszcze na stare przepisy wzieli czy już na nowe ? w ogóle ma ktoś jakieś wiadomośc kiedy te przpisy mają wejść ? ??

Ci co powinni wiedziec cos na temat tych nowych przepisow tak naprawde nie posiadaja zadnych informacji. Jest tylko ogolny zamysl zeby wprowadzic to w mysl przepisow UE do 2010 ale ktos od razu zapodal plotke i wszyscy siakaja ze strachu. Ludzie opanujcie sie. Myslicie ze takie przepisy sa wprowadzane i uchwalane z dnia na dzien? na to potrzeba miesiecy..

Na stronie ministerstwa infrastruktury są już projekty ustaw dotyczących zmian w prawie jazdy. Na chwilę obecną ich status jest oznaczony jako rozmowy międzyresortowe czyli jeszcze trochę czasu zostało. Cały proces legislacyjny trochę potrwa, a wszystkie zmiany zostaną ustanowione raczej na pewno w jednym czasie bo są zawarte w jednym projekcie.

Dla zainteresowanych konkretami, a nie pogłoskami:

Projekt ustawy.