Senda R Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Kupiłem Derbi Sende z 1996 roku i sklejaję mi się tarcze sprzęgłowe nawet po wymianie oleju. Co z tym zrobić?? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 No ale tarcze sklejają się tylko na zimnym silniku? Jak tak to nic z tym nie zrobisz i zawsze będą się sklejały jak to w mokrych sprzęgłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 przed odpaleniem pobujaj motocyklem i wciśnij sprzęgło kilka razy. W moim starym GPZ to pomagalo przed odpaleniem pobujaj motocyklem i wciśnij sprzęgło kilka razy. W moim starym GPZ to pomagało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 jakim olejem zalałeś ? czasem jest potrzeba wbicia 1 ki i cofnięcia maszyny w tył na zgaszonym silniku ze wciśniętym sprzęgłem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 U mnie dzieje się to samo, gdy moto stoi pare tygodni bez odpalania. Wystarczy odpalić moto, rozgrzać je, wrzucić jedynke (bez sprzęgła, bo przecież tarcze sklejone), potem próbować reszte biegów ze sprzęgłem. 500 metrów takiej jazdy i tarcze odklejone:P Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 w skrzyni jest zwykły hipol samohodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 a ile go wlałes?? sposciłes caly stary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 stary ściekał dwa dni a nowego wlałem tyle ile pokazuje miarka czyli starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 w skrzyni jest zwykły hipol samohodowy To jest przyczyną twojego problemu ściąg serwisówke i zobacz jaki olej ma być, Hipol nie jest przystosowany do pracy z mokrym sprzęgłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Trzeba bylo poprzechylac motorem na boki zeby lepiej scieklo... i odkrecic "miarke" i rownierz przez to leci olej (sprawdzone) ps. ja mam hipol i wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senda R Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 a skąd mogę ściągnąć tą serwirówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) z internetu. ps.ja zalałem 10w40 do mokrego sprzegla jak zaleca serwisowka to sie sprzeglo ślizgalo Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Boczi013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoboy Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 To może masz już zużyte sprzęgło albo serwisówka niedokładna;p Do skrzyń nadaje się tez ten olej do samochodowych skrzyń automatycznych. Warto tez samemu pokombinować z gęstością w zależności od pory roku :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 U mnie dzieje się to samo, gdy moto stoi pare tygodni bez odpalania. Wystarczy odpalić moto, rozgrzać je, wrzucić jedynke (bez sprzęgła, bo przecież tarcze sklejone), potem próbować reszte biegów ze sprzęgłem. 500 metrów takiej jazdy i tarcze odklejone:P To ladnie w dupe dostaje ta Twoja skrzynia, az mi zgrzyta w głowie jak sobie pomyśle o jedynce wrzuconej bez sprzęgła. Jak są tarcze sklejone to na wyłączonym silniku trzeba włączyc bieg, troche do przodu troche do tyłu i sie ladnie rozklei. Tamten hipol to wylewaj odrazu, do ogara albo ursusa to moze sie nadaje ale nie do takiego moto. Zalej Motula 10W40 Transoil Expert. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi