Marlew Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 Co do noclegów - ja zawsze w Niemczech śpię w Etapie lub Formule 1, cena za pokój od 28 Euro - a ponieważ to farancuska sieć (Accor) to we Francji tego od groma tylko... standard tych hoteli w Niemczech jest min. 2x wyższy niż we Francji - tam to dopiero syf i smród :buttrock:Wszystko na stronie www.accor.com i wybierasz etap lub formula 1 potem miasto i rezerwacjapozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 bierz pod uwagę że jadę z kobitą Ja na cały miesiąc pojechałem z kobietą do Grecji, Spaliśmy w namiocie na plażach, mieliśmy dwa śpiwory, alumaty (zajmują bardzo mało miejsca) i jeszcze miałem miejsce na płetwy, i kuszę (a moja panna całą sakwę zajeła na kosmetyczkę) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 bierz pod uwagę że jadę z kobitą Ja na cały miesiąc pojechałem z kobietą do Grecji, Spaliśmy w namiocie na plażach, mieliśmy dwa śpiwory, alumaty (zajmują bardzo mało miejsca) i jeszcze miałem miejsce na płetwy, i kuszę (a moja panna całą sakwę zajeła na kosmetyczkę) :mrgreen: oj to masz albo fajne sakwy albo jesteście oszczędni w gospodarce przestrzenno-bagażowej :buttrock: nasz zeszłoroczny wyjazd spowodował że miałem pękaty tankbag a młoda miała jeszcze plecaczek z przeciwdeszczówkami i dokumentami na sobie :) na tegoroczny wyjazd dokupiłem więc jeszcze 2 sakwy boczne o łącznej pojemności około 40L. mam nadzieje że starczy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 bierz pod uwagę że jadę z kobitą Ja na cały miesiąc pojechałem z kobietą do Grecji, Spaliśmy w namiocie na plażach, mieliśmy dwa śpiwory, alumaty (zajmują bardzo mało miejsca) i jeszcze miałem miejsce na płetwy, i kuszę (a moja panna całą sakwę zajeła na kosmetyczkę) :mrgreen: oj to masz albo fajne sakwy albo jesteście oszczędni w gospodarce przestrzenno-bagażowej :) nasz zeszłoroczny wyjazd spowodował że miałem pękaty tankbag a młoda miała jeszcze plecaczek z przeciwdeszczówkami i dokumentami na sobie :( na tegoroczny wyjazd dokupiłem więc jeszcze 2 sakwy boczne o łącznej pojemności około 40L. mam nadzieje że starczy :D Do dzisiaj zachodzę w głowę jak Areckiemu z Anią udało się spakować na 1 miesiąc w te diwe sakwy i jedną torbę, to był cud z punktu widzenia gospodarki magazynowej :buttrock: Ja na 10 dni potrzebuję więcej - teraz na 17 dni będzie 1 kufer 42 l, tankbag, +torba 50l - i nie biorę namiotu ani śpiwora :oops: ale to chyba złe przyzwyczajenia z jeżdzenia kombi - biorę wszystko co może się przydaćpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 4 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2004 Wracając do tematu Bułgarii ...Spędziłem tam z rodziną i znajomymi ulop w 2002 i 2003 roku (katamaranem). Oto moje wrażenia za:- faktycznie tanio (w mniej znanych miejscowościach - bo w kurortach ceny 2, 3 x wyższe)- rewelacyjna pogoda, ciepłe morze :buttrock: - można znaleźć zupełnie odludne miejsca na plaży- mili ludzie - może czasami aż za bardzo "mili" :lol: A teraz przeciw:- co chwila jakieś chore opłaty - zwłaszcza na granicach (stanowczo należy omijać Ukrainę)- pogłoski o bandach polujących na zmotoryzowanych turystów- średnia jakość dróg ( za to bardzo malownicze)- nieodparte wrażenie braku higieny w restauracjach i barach- niezbyt czyste morze, ubogie we florę i faunę- kible z zapychającymi się odpływami (rury średnicy 5 cm) - i niezbyt miły obyczaj wyrzucania zużytej srajtaśmy do kosza :oops: Podsumowując, przy niezbyt wygórowanych wymaganiach można tam przyjemnie i nidrogo spędzić urlop.Po 2 razach mam już jednak dosyć ...Za to szczerze polecam Rumunię !!! Wspaniałe serpentyny i bajkowe góry, co chwila liczne grupy jednośladowej zgrai z całej Europy. Kiedyś na pewno się tam wybiorę motocyklem (oczywiście jak już go wreszcie kupię). pozdrawiam, Mario. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 ostatnio testowaliśmy naszą gospodarkę przestrzenią ładunkową. Zapakowaliśmy wszystko co chcielibyśmy zabrać na wyjazd i okazało sie że mamy nawer jeszcze jeden segment tank baga pusty. To akurat dobrze rokuje. Zawsze przyda sie troszke miejsca na pamiątki bądź na niespodziewany/okazyjny zakup. teraz jestem w fazie rezerwacji miejsc w hotelach. Udało mi sie zaklepać juz nocleg w Niemczech poniżej 30EUR za pokój a i w Paryżu mam na oku hotel sieci Accor poniżej 30 EUR za pokój 2 osobowy. Nie jest źle. Nadal przeraz mnie koszt paliwa ale jak tak dalej pójdzie to i w Polsce niedługo ceny bedą zbliżone. Dobrze że EUR nie idzie juz tak szaleńczo w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi