arti16 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam jestem właścicielem Derbi FDS 50 (enduro). Pomóżcie wybrać mi do niego jakiś w miare dobry łańcuch. Czy większość łańcuchów zgra mi się z zębatkami. Czy musi być dobrany i dokładnie do zębatek. Proszę o odpowiedz, mile widziane jakieś linki. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Chyba to pytanie powinienes zadac w dziale enduro, nie ? Tam to przenosze. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 ale nie wiem czy wiesz(jesli tak to dobrze) że nie wymienia się samego łańcucha tylko zestaw łańczuch + zębatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti16 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Wiem, ale zębatki są jeszcze w całkiem dobrym stanie, tylko łańcuch do niczego się już nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Łańcuchy mają różne rozmiary. Może znasz swoj? Np. ja mam 520, jest wiele innych, ty masz motorower więc pewnie bedzie jakiś mniejszy. Podaj rozmiar to ci ktoś poleci jakiś łańcuch. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Wiem, ale zębatki są jeszcze w całkiem dobrym stanie, tylko łańcuch do niczego się już nie nadaje jak wolisz , twoja kasa :icon_rolleyes: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 jeśli się nie mylę to będzie tam typ 420 i wymień cały komplet łańcuch + zębatki, będzie taniej Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Wiem, ale zębatki są jeszcze w całkiem dobrym stanie, tylko łańcuch do niczego się już nie nadaje bo źle na początku zrobiłeś na nowe zębatki stary łańcuch... pewnie masz 420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rivera666 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zalezy jak jezdzisz i gdzie jedzisz. Jesli teren kup droższy lańcuch bo tanszego zywotnosc skonczy sie w mgieniu oka. A jeśli raczej jezdzisz asfaltem łanuch nie jest tak narażony na obciażenia takie jak w terenie wiec mysle jakis w rozsadnych cenach sredniej jakosci. Na producentach lańuchow sie nie znam zbytnio wiec pod tym wzgledem duzo nie wniose. Mam D.I.D -a i jestem bardzo zadowolony. Bardzo trwały, u mnie sie sprawdza. Wiem, ale zębatki są jeszcze w całkiem dobrym stanie, tylko łańcuch do niczego się już nie nadaje Najgorsze co moze byc ! Poczekaj jeszcze i uzbieraj kase na cały zestaw. Nowy łańcuch na Twoich oczach bedzie sie wyciagał. Tez chciałem tak zrobic ale dzieki miłej obsudze w skelpie motocyklowym pan odsunał mnie od tego pomysł. Wytłumaczyl ze nowy lancuch i zembatki pasuja do siebie idealnie co wydłuza ich zywotnosc a stare zembaty i nowy lancuch to tak jak bys wział dwa sasiadujace kawałki czekolady jeden pociucikał i potem chcial przypasowac tak jak bylo na poczatku. [ oczywiscie pan wytłumaczył mi to inaczej i dokladnie nie pamietam ale cos na takiej zasadzie ] Wiec sie zastanów i podejmij decyzje :) (Lekki off sory ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroman147 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ja do swojej Rx 50 jak miałem to kupowałem 420 myślę że do Twojego też będzie ten typ pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi