Mor Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 wszystko fajnie tylko paiętajmy ze polacy to taki naród ze cos zawsze wymyśli zeby bylo taniej ;) Ot taka nasza przypadłość :D Pewnie jakby rzeczywiste średnie zarobki były jak na Zachodzie i państwo nie orzynało obywateli z kasy na każdym kroku, to by Polacy nie mieli takiej przypadłości. W ramach OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZet Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Powiedzmy ze do zaplaty masz 300 dolarow. 1 tranzakcje przez paypal robisz na 270 dolcow. i druga robisz na 30 dolarow. i gdy urzad celny poprosi o dowod wplaty drukujesz i faxujesz te za 30 dalarow. Podoba mi się ten pomysł. Zastanawiam się tylko jak to wygląda u tych "większych" sprzedawców, u których jest automatyczny checkout i od razu Cie przekierowuje na PayPal. Pewnie kwestia dogadania o podziale płatności ale sama idea wydaje się być OK. Czy Urząd Celny nie korzysta tak jak Urząd Skarbowy ze swoich źródeł wyceny danego dobra i od tego sobie liczą cło :icon_question: :icon_question: Opierają się jedynie na dowodzie zakupu :icon_question: Do tej pory cło naliczyli mi tylko raz... gdy w paczce znajdowały się faktury i nie było zaniżonej zadeklarowanej wartości. Zazwyczaj spotykam się z tym, że sprzedawcy sami wpisują wartość poniżej 50$ i piszą że to prezent. Ostatnio dotarła do mnie przesyłka ostemplowana przez Urząd Celny ale opłat żadnych nie naliczono :bigrazz: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuuuszek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dzieki wielkie za odpowiedzi :), chyba sie zdecyduje bo za 260$ plus 100$ za przesylke to razem wychodzi ok 400$ wiec na nawsze jakies 1200zl to i tak o jakies 400, 500 mniej niz u nas njgorse tylko z tym clem i podakiem bo jak sie uda to spoko ale jak nie to w sumie wyjdzie podobnie:/. Miał bym prosbe aby ktos kto zna tm kogos dal mi namiary i pomogl w zakupie jezeli to nie bedzie dla Was problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 co do podzialu platnosci to zawsze jak kupuje kilka rzeczy u jednego sprzedawcy to prosze o wystawienie faktury zeby pomniejszyc koszt przesyłki, tak wiec wtedy mozna tez poprosic o 2 faktury Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Mariuszek a daj namiary na ten sklep, może razem kupimy? 100$ za przesyłkę płaciłem pontonu (priorytetem pocztą lotniczą), powinno być troche taniej ogólnie. W koszta wliczyć trzeba przekaz do USA ok 80-100 zł, ale i tak sie opłaca. Kurde szkoda że dolar tak pie*dolnął do góry, bo bardzo opłacały się zakupy w stanach. Na RTV i sprzęcie wędkarskim miałem przebitkę 30% a czasami nawet 50%. :lalag: Edytowane 14 Grudnia 2008 przez HunterM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuuuszek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 w sumie jeszcze nie wiem u kogo kupić,narazie jestem na etapie szukania i zasiegajia opini innych osób które miały już z tym styczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 http://www.exoticsportbike.com/zx9r_(02-03)1.htm Tutaj mają yoshi, do mojego bedzie koło 1000zł, za sam komin. plus 150 zł przesyłka plus 100 przelew, plus powiedzmy 100 za przesyłkę ze sklepu do kumpla w USA to daje nam 1350 zł, czy jestem w stanie kupić w Polsce kominek Yoshi za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuuuszek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 W polsce mozesz za 1300 kupic rs-3 stalowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ale nowego? Gdzie? Podaj linka jak masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuuuszek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 http://moto.allegro.pl/item499576462_tlumi...1000_zx10r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 zaplac przez paypal i masz 100 w kieszeni :) Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 zaplac przez paypal i masz 100 w kieszeni :) dokaldnie a jak komus znajomemu slesz kaske to tez mozna przez paypal Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi