cyklotron Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Wczoraj miałem stłuczkę ( po 10 latach bez , kurcze ). Jechałem ( bez paniki, samochodem ) prawym pasem, a lewym jakiś rzęch ( audi 80 czy coś takiego ) i koleś nagle tuż przed moim nosem skręcił w prawo, zatrzymałem się, koleś też, pokazałem mu żeby zjechał na pobocze, ja zjechałem, wysiadam , a koleś rura i tyle, numery miał zachlapane ale chyba dobrze zapamiętałem ( 80% pewności ). Zanim wsiadłem i włączyłem się do ruchu, a to był szczyt , koleś odskoczył o kilka samochodów, nie miałem jak go dogonić no i na światłach zostałem, zwiał. Teraz najlepsze, byłem na policji, opisałem wszystko, podałem numery i okazuje się, że są fałszywe, może źle zapamiętałem, ale początku jestem pewien : SDK a podobno takich liter nie ma, fuck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Są takie litery w starych tablicach, w dawnym województwie siedleckim. Łapał się jeszcze Mińsk Mazowiecki. Super, to co mam zrobić jak policjant powiedział, że nie ma i nie warto szukać bo się nie znajdzie, a cepik nie działe i nie mają w bazie taki liter ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 no dobrze, ale on miał starą tablice czy nową? Niestety w nowych rzeczywiście nie ma tablicy SDK, jedynie SD- Dąbrowa Górnicza. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Szczerze myśle ze nic nie zdziałasz. Chyba ze pomyślisz jeszcze troche nad tymi numerami, i dasz im do sprawedzenia kilka wersji - moze jakas sie trafi, albo masz jakiegoś kumpla który ma dostęp do cepik-u. Jakby ktoś spowodował jakiś bardzo poważny wypadek czy nawet ze skutkiem śmiertelnym to by poszukali, a tak nie bedzie im sie chciało nawet tego robić. Miałem podobny przypadek tyle ża na motocyklu- koleś wjechał z dużą szybkością na rondo a ja na nim juz byłem i położyłem sprzeta zeby mu pod koła nie wjechać. Jak sie tylko podniosłem to odrazu odjechał i nie zapamiętałem dwóch osatnich cyfr, bo miał tam zabrudzoną blache. Straty nie były wielkie ale jak chce to mogłem to sobie zlikwidować z AC, którego nie miałem. To ze potem nadałem temat ale juz nie na policji i samochód sie znalazł, tylko został innaczej ukarany to juz niestety nie moja wina. Chciałem po ludzku ale sie nie dało. I jeszcze jedno jak macie jakąś kolizje czy coś, zawsze wysiadajcie / podnoście sie i odrazu SPISUJCIE na kartke, komórke czy gdziekolwiek BLACHY i dopiero potem mówicie ze gdzieś zjeżdzamy zeby nie tamować ruchu. Trzeba o tym pamiętać, bo uchroni to nas przed takimi przypadkami. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 I jeszcze jedno jak macie jakąś kolizje czy coś, zawsze wysiadajcie / podnoście sie i odrazu SPISUJCIE na kartke, komórke czy gdziekolwiek BLACHY i dopiero potem mówicie ze gdzieś zjeżdzamy zeby nie tamować ruchu. Trzeba o tym pamiętać, bo uchroni to nas przed takimi przypadkami. Chyba, że kierowca jest motocyklistą i - tak jak sporo ludzi z forum - celowo jeździ z nieczytelną blachą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 A szukałeś w przepisach UFG? Jak moi rodzice mieli stłuczkę i z tego im wypłacono odszkodowanie jak koleś nawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 weź pokryj szkody ze swojej polisy AC a gościa to jedynie na własną rękę szukac i tak też ukarac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi