szymus Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 A niezastanawialiście się nigdy żeby samemu sprubować przerobić standardewe zawieszenie przednie w ogarze200 na zawieszenie takiego typu jakie montowane jest w simkach? Poprostu wziaść się za spawarke i przyspawać ja odwrotnie! Może mój pomysł wyda wam się głupi ale dlaczegoby niezastanowić się czy niedało by się takiego manewru wykonac. Napiszcie co sądzicie o moim pomyśle!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 A niezastanawialiście się nigdy żeby samemu sprubować przerobić standardewe zawieszenie przednie w ogarze200 na zawieszenie takiego typu jakie montowane jest w simkach? Poprostu wziaść się za spawarke i przyspawać ja odwrotnie! Może mój pomysł wyda wam się głupi ale dlaczegoby niezastanowić się czy niedało by się takiego manewru wykonac. Napiszcie co sądzicie o moim pomyśle!! Ja sądze ze jest nierealny zeby nie mowic głupi. Nie uda sie to, a pozatym co z mocowaniem do półek i koła? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 19 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 Ja sądze ze jest nierealny zeby nie mowic głupi. Nie uda sie to, a pozatym co z mocowaniem do półek i koła? Ciężko jest mi opisać dokładnie mój pomysł ale wydaje mi się (po konsultacji z tatą) że jest realny do wykonania wymaga tylko dużego nakładu pracy oczywiście. Mocowanie koła zawsze można przyspawać (trzeba troche pomyśleć a że niektórych myślenie boli to już nie moja wina). Tak samo i z przymocowaniem do półki poprostu przyspawać (może jakoś wsmocnić kwestia pokombinowania). Gredo co masz na myśli mówiąc że mój pomyusł jest nierealny przedstaw konkretne powody dlaczego miałby być niemożliwy do wykonania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 19 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2004 mozliwe moze jest ale e widelki sa slabe, lepiej naprawde wlozyc przod od simaka jesli ktos chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 mozliwe moze jest ale e widelki sa slabe, lepiej naprawde wlozyc przod od simaka jesli ktos chce. Nom oczywiście że lepiej jest założyć przud od simsona. Ja poprostu lubie sam przerabiać rurzne rzeczy dlatego ja sprubowal bym a może by coś z tego fajnego wyszło. Poprostu przyjemniej patrzeć na coś co powstało dzięki tobie niż patrzeć na coś co tylko zostało przykręcone z innego motoroweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Nom oczywiście że lepiej jest założyć przud od simsona. Ja poprostu lubie sam przerabiać rurzne rzeczy dlatego ja sprubowal bym a może by coś z tego fajnego wyszło. Poprostu przyjemniej patrzeć na coś co powstało dzięki tobie niż patrzeć na coś co tylko zostało przykręcone z innego motoroweru. Wątpie zeby widok końcowy tego "patentu" cie usatysfakcjonował... pozatym staraj sie pisać gramatyczniej Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 pozatym staraj sie pisać gramatyczniej Bardzo mi przykro że żle pisze ale mam dyslekcje i wszystkie możliwe dys i naprawde niejestem w stanie yapanowac nad bledami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 To pisze najpierw w Wordzie i on sam poprawia błędy, puźniej skopiuj i wklej tutaj :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 To pisze najpierw w Wordzie i on sam poprawia błędy, puźniej skopiuj i wklej tutaj Mogę obiecać starać się nie robić błędów ale pisać w Wordzie! No bez przesady ja chcę udzielać się na 4um a nie postarzeć bawiąc się pisaniem w Wordzie i wklejając ty (jeden tak napisany post nie robił by mi problemu ale zrozumcie mnie to naprawdę zajmuje dużo czasu) (linijka i spawarke to nie jest profesionalny sprzet). Hm.. Wierz ja za profesjonalny sprzęt uważam np. suwmiarkę (ja mam nawet taką ze cyfrową skalą). A jak spawarkę nie uważasz za profesjonalny sprzęt to maje pytanie brzmi: Jakim profesjonalnym sprzętem oprócz spawarki można połączyć dwa kawałki metalu (nie wymieniaj mi zgrzewarki bo to też odmiana spawarki)? I nie myśl sobie że mam jakąś dziadową spawarkę z supermarketu za 300zł (wiem że tak nie powiedziałeś ale odniosłem takie wrażenie) Pozatym nie wiem jak w Ogarze ale w Simsonie dolna cześć teleskopów jest aluminiowa wiec bys jej nie przyspawał W ogarze cały amortyzator jest metalowy. Ja bym nawet nie pomyślał żeby robić cos takiego... Nie święci garnki lepią. Jakby człowiek nie próbował robić czegoś nowego, innego to gdzie bylibyśmy dziś w jaskini? Wątpie zeby widok końcowy tego "patentu" cie usatysfakcjonował... Widzę że masz bardzo niskie mniemanie na mój temat i temat moich zdolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Pozatym nie wiem jak w Ogarze ale w Simsonie dolna cześć teleskopów jest aluminiowa wiec bys jej nie przyspawał Aluminium da sie spawac. Kiedyś mi pękł aluminiowy wahacz w KTM i dałem go do firmy gdzie aluininium spawają pod osłoną argonu. Zapłaciłem 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Spawarka to niejest profesjonalne użądzenie. Dużo lepszy jest Migomat :buttrock: Ale po co się bawić jeśli można założyć gotowy przód od simsona :) Redukcja kosztów zabardzo to nie jest, bo wyjdzie pewnie drorzej niż kupno przodu od simsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 20 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Aluminium da sie spawac. Kiedyś mi pękł aluminiowy wahacz w KTM i dałem go do firmy gdzie aluininium spawają pod osłoną argonu. Zapłaciłem 30 zł.oslona argonu rulez :buttrock: szymus masz racje, gdyby nikt nic nie robil bysmy jezdzili pewnie na 1 cyl Harleyu z dzwignia zmiany biegow na baku :) powiem tak : kombinuj, zobaczymy co wyjdzie. jak cos fajnego to bedziesz z siebie dumny. Zalatw jakis przod niepotrzebny i poogadaj z ojcem, moze cos z tego zrobicie :D tylko jedno : uwazaj naprawde na wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Oj Z3US ja za ciebie w obronie staje ale chyba niepotrzebnie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 oslona argonu rulez szymus masz racje, gdyby nikt nic nie robil bysmy jezdzili pewnie na 1 cyl Harleyu z dzwignia zmiany biegow na baku powiem tak : kombinuj, zobaczymy co wyjdzie. jak cos fajnego to bedziesz z siebie dumny. Zalatw jakis przod niepotrzebny i poogadaj z ojcem, moze cos z tego zrobicie tylko jedno : uwazaj naprawde na wymiary. Nam dziękuje za słowa uznania. Nie wiem jak będę miał wolny czas to chyba przerobie zawieszenie w moim kadecie (mam jedno stare to je chyba przerobie bo naprawdę morze cos wyjdzie z tego fajnego). Spawarka to niejest profesjonalne użądzenie. Dużo lepszy jest Migomat Nie spawarka tez jest profesjonalnym narzędziem bo w końcu kiedyś niebyli inomagów. Co mam wyrzucić klasyczną spawarkę (bardzo dobrą) kupić sobie inomaga?? Inomag napewno kładzie lepsza spoinę no i do tego niema problemu z "żużlem". Lecz jak ktoś umie spawać klasyczną spawarką to na pewno sobie poradzi. A do inomaga jeszcze samo przyciemniająca się maska to już człowiek jest w siódmym niebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 20 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2004 Inomag A nie migomat przypadkiem :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi