Skocz do zawartości

Nolan N43 air

Rekomendowane odpowiedzi

No tak to bywa z polskimi biznesami....

Ja zamowilem "burgundy" i "platinum silver" dla plecaczka... jakos nie czuje sie w obowiazku jezdzenia w czarnym i tylko czarnym... ;-)

Co do interkomu to poszedlem na calosc.. zakupilem dwa komplety "basic" plus rozszerzenie do Bluetooth na dwa kaski.. troche to moze i kosztuje, ale coz.. safety first... :-)

Porter jesli jestes zainteresowany szczegolami chetnie Ci podesle instrukcje do tych interkom.. ale po englisz...

..lub mozesz dokopac sie do nich na stronie nolana..

A moje kaski potwierdzone na druga polowe lutego.. hmm. to juz chyba niedlugo..??

;-)

Edytowane przez DeWalMar

DeWalMar napisał:

Witaj Halls,

Jeszcze nikt go nie nabyl bo producent dopiero teraz go dystrybuje po Europie.

Ja mam juz dwie sztuki zaklepane i zaplacone z Nederlandow i obiecane ze w najblizszych dniach beda wyslane.

Ja wahalem sie pomiedzy tym N43Air a Schubert J1... mierzylem Schuberta.. i jakos wielki sie wydawal.. a palak w J1 wykonany jest z carbonu...

Mam nadzieje swoje Nolany dostac w najblizszych dniach, wtedy bede mogl sie podzielc pierwszymi wrazeniami.. moze niekoniecznie z jazdy, bo trzeba najpierw prawko zrobic, ale jakies wrazenia beda.. :-)

Pozdrawiam

DWM

Mam wrażenie, że widziałem te (lub podobne) kaski w gdańskim Larssonie. Nie zwróciłem większej uwagi, rozgladając się za integralem, ale taraz tak czytając i oglądając, to bardzo podobne byly...

Dzisiaj dzwoniłem do tej firmy i okazało się że oni sondażowo zamówili tylko kilka tych kasków i to tylko w dwóch rozmiarach: XL i S.

Hmmm, a to ciekawe, bo ja zamówiłem M i potem zadzwoniłem i zmieniłem na L i nic nie mówili o braku innych rozmiarów lub długim czasie oczekiwania. Dzisiaj dostałem na maila ptwierdzenie zmiany rozmiaru. Nie było mowy o zmianie terminu realizacji zamówienia.

Misman,

Od dluzszego czasu sa dostepne N43 Classic (bez Air).. z mojego porownania wynika ze praktycznie sa identyczne, jedynie w Air masz dodana ochrone szczeki i troszke inny ksztalt szyby na dole.. Byc moze system wentylacyjny jest tez troche bardziej rozbudowany.. w koncu ta nazwa "Air" musi miec jakies uzasadnienie...

ech. to gdybanie.. czy ktos w koncu go dostanie.... ????

Pozdrawiam

DeWalMar

Edytowane przez DeWalMar

Dzięki DeWalMar, ale nie jestem zainteresowany "pełną opcją " , wystarczy mi jakiś prosty intercom , abym słyszał co tam z tyłu marudzi plecaczek.Nawet nie musi być wyrażnie słychać{oczywiście żart }, gdyż jej gadania mam czasami dosyć na codzień , a tu jeszcze na motórgu muszę wysłuchiwać.

Gdzie zamówiłeś te kolorowe kaski Nolana ?? W w/w firmie { e-kaski }?? Koledzy piszą że nie ma problemu z dostępnością , ani rozmiarówką , a ja usłyszałem dziś przez tel. co innego. Ciekawe .

No cóż :" pożyjemy - zobaczymy ". Chętnie też zrezygnowałbym z czarnego koloru, bo mój obecny Uvex jest właśnie takiej maścii już mi się nieco znudził. Może tym razem coś ciekawszego sobie wybiorę.

W sobotę wybieram się do Berlina, to może wpadnę do LOuisa i tam sobie poprzeglądam i przymierzę. Jeśli mi się uda to napiszę o odczuciach.

dariosta napisał:

Dzisiaj dzwoniłem do tej firmy i okazało się że oni sondażowo zamówili tylko kilka tych kasków i to tylko w dwóch rozmiarach: XL i S.

Hmmm, a to ciekawe, bo ja zamówiłem M i potem zadzwoniłem i zmieniłem na L i nic nie mówili o braku innych rozmiarów lub długim czasie oczekiwania. Dzisiaj dostałem na maila ptwierdzenie zmiany rozmiaru. Nie było mowy o zmianie terminu realizacji zamówienia.

Właśnie dzwonili, ze akurat mój kask dotarł do sklepu uszkodzony (!!) :banghead: Następna dostawa za 2 tygodnie. Dariosta, co z Twoim kaskiem?

Najnowsze wieści są takie że kasków już nie ma, podobno będą za 2 tygodnie. Cena też im urosła z atrakcyjnych 810zł do mniej atrakcyjnych 930zł.

O koloroch można póki co pomażyć.

Ciekawe po ile będą za te dwa tygodnie.

Z rozmowy wywnioskowałem iż dopinana osłona brody nie jest 100% ochraniaczem. Czekam na wpisy osób które ów cudo juz posiadają. Co Wy na to?

Dzisiaj dzwoniłem i mieli go lada chwila dostać a potem zaraz przesłać do mnie. Ale jak jutro nie dojdzie to bedę czekał tydzień, bo muszę wyjechać i mam nadzieję ze bedzie na mnie czekał :icon_biggrin:

Dostałem właśnie maila z UPS że otrzymali przesyłkę i realizują dostawę. Tak że jutro powiniwnem dostać towar. :icon_biggrin:

No i mam już go w rękach. Zgodnie z obietnicą sklepu dostałem w wyznaczonym terminie. Kask prezentuje się imponująco pod względem gabarytów. Wykonanie i spasowanie poszczególnych elementów bez zastrzeżeń. zmiana konfiguracji( tj. zakładanie i zdejmowanie szyby, daszka, szczęki itp) bezproblemowo i błyskawicznie. Jakość wykonania - super. Jednak jest parę ale, które mogą wyjść w eksploatacji. Szybę w zasadzie można ustawiać tylko w dwóch położeniach. Max góra lub dół inaczej niie ma trzymania. Daszk mocowany w dwóch punktach( w miejsce szyby) w czasie jazdy może go podwiewać i bedzie furkotać, ale to dopiero sprawdzę. Blenda jako że jest daleko od nosa, to zostawia duży prześwit na dole, koło nosa. Nie wiem jak jest to w innych kaskach ale jak się jeździ w okularach przeciwsłonecznych to wydaje się ze jest daleko. Pewnie jest to plus dla tych którzy jezdżą w okularach korekcyjnych. No i szczęka. Wygląda solidnie jak jest przypięta do kasku i odpowiednio sztywna. Po wypięciu okazuję się ze pomimo wyłożenia od wewnątrz twardą pianką to chyba bardziej ozdoba niż ochrona. Jest zrobiona z jakiegoś plastiku ( chyba ABS) w związku z czym nie jest specjalnie sztywna a pewnie i trwała w razie gleby. Jak ją miałem w ręku to myslę ze gdybym chciał to bym ją w rękach połamał. Ogólnie na razie wrazenie super i zobaczymy dalej jak będzie się sprawował na drodze. :cool:

Dzieki Dariosta za pierwsze opinie... no i Ci zazdroszcze ze go juz masz.. ja jeszcze czekam... :-(

Co do ochrony szczeki, to mialem podobne wrazenia jak ogladalem kask Schubertha J1... tam ta ochrona wydaje sie jeszcze delikatniejsza palak grubosci olowka, bardzo gietki. Jednak w calosci sprawialo wrazenie solidnego.

Mam nadzieje ze Nolan wypuszczajac taki kask porobil jakies testy i ze jest to wystarczajaco mocne w razie czego...

Edytowane przez DeWalMar

Dariosyta, wiem, że to nieładnie, ale podobnie jak DeWalMar zazdroszczę Ci! Ja muszę czekać jeszcze dwa tygodnie. W Łodzi zima na całego i o jeździe na motorze nie ma mowy ale miło by było mieć nowy kaskj już teraz. Pozdrawiam!

dariosta napisał:

Dzisiaj dzwoniłem i mieli go lada chwila dostać a potem zaraz przesłać do mnie. Ale jak jutro nie dojdzie to bedę czekał tydzień, bo muszę wyjechać i mam nadzieję ze bedzie na mnie czekał :icon_biggrin:

Dostałem właśnie maila z UPS że otrzymali przesyłkę i realizują dostawę. Tak że jutro powiniwnem dostać towar. :icon_biggrin:

No i mam już go w rękach. Zgodnie z obietnicą sklepu dostałem w wyznaczonym terminie. Kask prezentuje się imponująco pod względem gabarytów. Wykonanie i spasowanie poszczególnych elementów bez zastrzeżeń. zmiana konfiguracji( tj. zakładanie i zdejmowanie szyby, daszka, szczęki itp) bezproblemowo i błyskawicznie. Jakość wykonania - super. Jednak jest parę ale, które mogą wyjść w eksploatacji. Szybę w zasadzie można ustawiać tylko w dwóch położeniach. Max góra lub dół inaczej niie ma trzymania. Daszk mocowany w dwóch punktach( w miejsce szyby) w czasie jazdy może go podwiewać i bedzie furkotać, ale to dopiero sprawdzę. Blenda jako że jest daleko od nosa, to zostawia duży prześwit na dole, koło nosa. Nie wiem jak jest to w innych kaskach ale jak się jeździ w okularach przeciwsłonecznych to wydaje się ze jest daleko. Pewnie jest to plus dla tych którzy jezdżą w okularach korekcyjnych. No i szczęka. Wygląda solidnie jak jest przypięta do kasku i odpowiednio sztywna. Po wypięciu okazuję się ze pomimo wyłożenia od wewnątrz twardą pianką to chyba bardziej ozdoba niż ochrona. Jest zrobiona z jakiegoś plastiku ( chyba ABS) w związku z czym nie jest specjalnie sztywna a pewnie i trwała w razie gleby. Jak ją miałem w ręku to myslę ze gdybym chciał to bym ją w rękach połamał. Ogólnie na razie wrazenie super i zobaczymy dalej jak będzie się sprawował na drodze. :cool:

Cześć mam pytanie czy cenę podnieśli do 930zł czy została stara 810.

no i dostalo i mi sie... :biggrin:

dzis ,niespodziewanie dzwonek do furtki... i szanowna malzonka targa wielkie pudlo z dwoma jak sie juz za chwile okazalo kaskami... :clap:

szybkie przymierzanie.. super pasuja.. rozmiary trafione.. no i te kolorki.. ;)

lamiemy stereotypy.. burgundy i silver.. :crossy:

ale najgorsze ze n-com przyszedl niezamontowany.. no bedzie zabawa... :eek:

ale wyglada ze bedze super.. komunikacja z wszystkim.. od telefonu do gps..

Jak poradze to sie podziele wrazeniami..

No i cierpliwosci pozostalym kolegom zycze.. potwierdza sie ze trafiony wybor..

:bigrazz:

DeWalMar gratuluję zakupu, ja nie mogę się doczekać kiedy go wypróbuję na moto.

Co do ceny ja dostałem za 810 zł z przesyłką i kominiarką w gratisie. Nic nie wiem żeby podnieśli ( na stronie nie informują) a co do rozmiarów to dowiedziałem się że problemy są tylko z rozmiarami skrajnymi tj. XS i XXL dlatego że Nolan ich mało produkuje bo mało tych rozmiarów schodzi.

Ja tez czekam juz 3 tydzien na ten kask.

http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/product...roducts_id=3361

Ale w miedzyczysie byłem w Berlinie w Luisie gdzie wlazłem do komory nadmuchowej w N43 Clasic ( to samo bez szczeki) . Musze powiedzieć, że do 120km kask jest rewelacyjny nie dmucha , jest szczelny i cichy , głowa stoi sztywno w kazdej pozycji. W komorze 120km to max predkosc wiatru wiec nie wiem jak przy wiekszych predkosciach.

borysj5 napisał:

Ja tez czekam juz 3 tydzien na ten kask.

http://www.akcesoriamotocyklowe.pl/product...roducts_id=3361

Ale w miedzyczysie byłem w Berlinie w Luisie gdzie wlazłem do komory nadmuchowej w N43 Clasic ( to samo bez szczeki) . Musze powiedzieć, że do 120km kask jest rewelacyjny nie dmucha , jest szczelny i cichy , głowa stoi sztywno w kazdej pozycji. W komorze 120km to max predkosc wiatru wiec nie wiem jak przy wiekszych predkosciach.

powiedz a po ile stoi w berlinie taki kask