adziad Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Tak jak obiecałem, kontynuacja historii: Po zmianie wydechów na dedykowane do cb 450 n leo vince z serii sito i pozostawieniu dysz głównych #120 motór miał ogromną dziurę w środkowym zakresie obrotów. Nie chciał totalnie ciągnąć od 4000 do 7000 obrotów. Powyżej dostawał kopa i ciągnął normalnie. Ale nie dało się tak jeździć. Spalanie mierzyłem na odcinku 70km, jednocześnie musiałem silnik trzymać albo poniżej dziury albo powyżej, co skutkowało oczywiście wyborem drugiej opcji. Przy jeździe non stop praktycznie powyżej 120km/h z tendencją do oscylowania w okolicach prędkości maksymalnych wyszło nadal około 7,5l/100km. Następna zmiana, to zgodnie z najbardziej miarodajnym manualem niemieckim i bodajże meksykańskim wymieniłem dysze główne na #110 , jednocześnie dysze wolne pozostawiłem #72. Efekt, dziura w obrotach całkowicie zniknęła, silnik ciągnie bardzo dynamicznie. Można jechać bez problemu na 6stym biegu od około 40km/h do 160km/h. Nie testowałem jeszcze ile wyciągnie toto na maxa;] Ale jak na motór z 85r z przebiegiem 76tyś km, to jestem w pełni usatysfakcjonowany wynikami mojej pracy. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić jakie wychodzi spalanie. Pomiar na razie byłby niemiarodajny, ponieważ po wymianie przy okazji okładzin sprzęgłowych ze sprężynami i przełożeniu o ząbek napinacza łańcuszka wałków wyrównoważających, jestem w fazie testowania co objawia się dzikim odkręcaniem manety na maxa i zasuwaniem non stop powyżej 130km/h. Babuszka cebulka ożyła :D Zacny to motocykl, który idzie kupić za psie pieniądze (psów oczywiście nie obrażając) Edytowane 12 Października 2012 przez adziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adziad Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Aktualizacja Motór sprawuje się znakomicie. Spalanie przy normalnej jeździe 60km/h w zabudowanym 100km/h poza wychodzi na razie około 5,6 l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dzieki za opisanie wszystkich dzialan, na pewno w przyszlosci komus to pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi