bart_b Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 A idź mi z tym coolmaxem, widocznie w Grudziądzu hitem jest welur! Byłeś, sprawdziłeś, że masz czelność się czepiać? Np w moich regionach króluję flanela, a nie jak w AGV czy ARAI! Więcej tolerancji, to, że Ty lubisz coolmax, a kto inny welur lub flanele nie znaczy, że jesteś od nich lepszy! :D No w sumie moze i racja. kurde nie pomyslalem. to moze zeby byl full wypas zrobie sobie skóre z alkantara ?? Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 No w sumie moze i racja. kurde nie pomyslalem. to moze zeby byl full wypas zrobie sobie skóre z alkantara ?? Suomy juz jakis czas temu o tym pomyslalo i swoj model Extreme wyposaza w taki full wypas z alcantara :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Moze słabo szukałem, ale ma ktoś doświadczenia z RX-7? Z tego co widzę, to w sharp, teście bezpieczeństwa dostał tylko 3 gwiazdki z 5 :icon_rolleyes: Trochę mało jak na taki bardzo drogi kask. Ma ktoś doświadczenia z tym kaskiem? Czytalem, ze jako jedyny kask na swiecie przeszedl test - z wysokosci zrzucili jakis metal i tylko on nie połamał się na kawałki. Ten test jest mega dziwny .... Wkrotce bede mial je u siebie to zoabcze jak to wygląda a na wiosne jakas jazda testowa. Edytowane 4 Stycznia 2009 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Moze słabo szukałem, ale ma ktoś doświadczenia z RX-7? Z tego co widzę, to w sharp, teście bezpieczeństwa dostał tylko 3 gwiazdki z 5 :icon_rolleyes: Trochę mało jak na taki bardzo drogi kask. Ma ktoś doświadczenia z tym kaskiem? ja uzywam ten kask juz kilka lat malowanie Sete jest naprawde zajebisty :) , super wentylacja (nie potrzeba antyfoga), rewelacyjnie lezy na lepetynie (w razie czego dokupujesz roznej grubosci wewnetrzne gabki), wykonanie super , aerodynamika rewelka - dluga jazda pow 250km/h nie powoduje zmeczenia karku jest to glosny kask - wina super wentylacji - polecam jazde z zatyczkami na trasie wymiana szyby nie jest tak wygodna jak w shoeiu ale po paru probach robi sie to bardzo latwo :) btw kupuje sobie w tym miesiacu taki sam nowy :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 dluga jazda pow 250km/h nie powoduje zmeczenia karku Ojacie, nie zwiało Ci kamizelki ? :D ;) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 ja uzywam ten kask juz kilka lat malowanie Sete jest naprawde zajebisty :) , super wentylacja (nie potrzeba antyfoga), rewelacyjnie lezy na lepetynie (w razie czego dokupujesz roznej grubosci wewnetrzne gabki), wykonanie super , aerodynamika rewelka - dluga jazda pow 250km/h nie powoduje zmeczenia karku jest to glosny kask - wina super wentylacji - polecam jazde z zatyczkami na trasie wymiana szyby nie jest tak wygodna jak w shoeiu ale po paru probach robi sie to bardzo latwo :) btw kupuje sobie w tym miesiacu taki sam nowy :icon_mrgreen: Bodzyn a powiedz mi jak wygląda sprawa z deflektorem? Jest w zestawie czy trzeba dokupić? Bo na stronie znalazłem mniejszy i większy w opcji. Orientujesz się? A jak sprawa turbulencji? w ogóle coś takiego ma miejsce przy tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Czytalem, ze jako jedyny kask na swiecie przeszedl test - z wysokosci zrzucili jakis metal i tylko on nie połamał się na kawałki. Ten test jest mega dziwny .... Wkrotce bede mial je u siebie to zoabcze jak to wygląda a na wiosne jakas jazda testowa. Mowa oczywiscie o kaskach ARAI Test ten polega na spuszczeniu metalowej iglicy z wysokosci 3m. Pewnie bylo juz na forum ale dla tych co jeszcze niewidzieli odnosnie aerodynamiki kaskow : http://www.scigacz.pl/Aerodynamika,kaskow,...owych,1258.html Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Timac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ojacie, nie zwiało Ci kamizelki ? :D ;) zwialo ale stac mnie, to kupilem sobie na stacji bardziej oczojebna, taka z garbem :P Vector deflector musisz dokupic tylko nie bardzo wiem po co, a co do turbulencji , to tak jak napisalem nie zauwazylem takiego zjawiska Jesli chodzi o Araia (wszystkie modele) to niestety w Polsce importer jest do dupy i co za tym idzie dostep do czesci jest badziewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO_86 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Hejka ja mam Arai RX-7RIV kupilem za 70 zl od sasiada, ktory jezdzil do brytoli procowac, jego pracodawca poprostu dal mu go za darmo bo juz nie jezdzil motocylkem. Musze przyznac ze kask calkiem wygodny nie mam porownania do innym kaskow bo w sumie nigdy nie mialem zadnego innego na glowie. Wiec ja polecam Arai a co tam :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 skoro masz raczej głównie doświadczenie w crossie raczej głównie to dobre określenie, co oznacza że NIE TYLKO . Wiesz Kirek na takim Cross czy Enduro, jak jebniesz głową w drzewo, to masz rozeznanie twój TOrnado mógłby sie połamać :P Widać niektórzy po takich uderzeniach nie dochodzą do siebie sądząc po niektórych postach. To kiedy ty wycedziłeś w drzewo że jeszcze nie doszedłeś do siebie ? No coś podejrzewałem ale nie wiedziałem że to aż tak poważnie.... nio nio nio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Kornol - a Ciebie co w 4litery ugryzło? :biggrin: Ja tam bym się nie wypowiadał w temacie "kask na crossa" bo nic o tym nie wiem. A już na pewno "szczerze" bym nie polecał jakiegoś chińskiego plastiku zanim moja czacha nie spotkałaby się w nim z asfaltem przy szlifie czy nie przetestowała na krawężniku. Kuźwa - te forum czytają żywe istoty, które (oby niezbyt często) będą TESTOWAĆ jakość tych produktów na swoich czaszkach/mózgach. Trzeba pamiętać, że pisząc tutaj opinię biorę na siebie odpowiedzialność za to, że ktoś na jej podstawie MOŻE dokonać wyboru. Napradę uważasz, że osobnik stawiający znak równości pomiędzy Nuevo a ARAI gada z sensem? Bo jak dla mnie to raczej bełkot :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 A mam pytanie.... jak się ma AGV GP PRo do Vandala?? czy to jeszcze ta sama półka?? cenowo wychodzą podobnie pozdrowieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 A mam pytanie.... jak się ma AGV GP PRo do Vandala?? czy to jeszcze ta sama półka?? cenowo wychodzą podobnie pozdrowieni mialem i to i to. suomy lepiej wykonane, agv zdecydowanie wygodniejszy. osobiscie wole agv ale to odczucie subiektywne. agv bardziej cichy Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 mialem i to i to. suomy lepiej wykonane, agv zdecydowanie wygodniejszy. osobiscie wole agv ale to odczucie subiektywne. agv bardziej cichy dzięki dziś podjade pomierzyć i ew zakupić AGV-a pozdrowiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) dzięki dziś podjade pomierzyć i ew zakupić AGV-a pozdrowiony Jak bedziesz mierzyl to wez mocno ciasny bo wnetrza tego modelu mocno sie wygniata w sensie jest dosc miekkie i sie poddaje. fajan sprawa to dwa rozmiary M MS i ML dzieki czemu latwiej spasowac na glowe Edytowane 8 Stycznia 2009 przez bart_b Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi