1977bartek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam wszystkich to mój pierwszy raz na tym forum.Otóż mam , mam nadzieję mały problem :icon_biggrin: a mianowicie zakupiłem w końcu sobie motor napędzany wałem kardana jest nim suzuki vx800 (zawsze mi się podobał),pojeździłem nim trochę wszystko było ok. Po ostatniej przejażdżce zauważyłem,że całe tylne koło jest w oleju. Nie znam się za bardzo na mechanice, jak motor stoi to olej kapie z miejsca gdzie ten cały mechanizm przekładniowy łączy się z felgą, nic jeszcze nie ruszałem bo nie mam pojęcia co to może być, czy to np jakaś uszczelka czy 'zimering' a może (oby nie :icon_biggrin: )coś poważniejszego i czy tam się wlewa zwykły olej przekładniowy?Proszę o pomoc, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Pierwsza i jedyna awaria w tym modelu Suzuki. Należy rozebrać i sprawdzić dokładnie dlaczego puścił uszczelniacz. Zamówić nowy i wymienić. Olej w/g specyfikacji z manuala. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho800 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja tez pierwszy raz słysze o takiej usterce ale niema sie czym przejmować jest czas aby to usprawnic. Troche chęci , oblukać co i jak I samemu pomaludku sobie zrobić. POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 To ja na szybko podpowiem : olej w przekładni głównej 0,2-0,22l SAE 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Przy okazji sprawdz czy odpowietrzenie dyfra jest drozne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1977bartek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Wielkie dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi