b182 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Witam. Wczoraj przymierzałem sie do regulacji gaźnika i jak się okazało śruba regulacji składu mieszanki ma zjechany łep. Śrubka ta jest wiadomo wkręcona w taki kanalik i nie mogę jej odkręcić śrubokrętem bo jest od góry trochę zjechana (ktoś musiał się mocno nad nią znęcać). Ja teraz ja wykręcić? Jest na to jakiś sposób? Gdzie dostanę nową bo tej pewnie wkręcał nie będę już. Edytowane 27 Listopada 2008 przez b182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam. Wczoraj przymierzałem sie do regulacji gaźnika i jak się okazało śruba regulacji składu mieszanki ma zjechany łep. Śrubka ta jest wiadomo wkręcona w taki kanalik i nie mogę jej odkręcić śrubokrętem bo jest od góry trochę zjechana (ktoś musiał się mocno nad nią znęcać). Ja teraz ja wykręcić? Jest na to jakiś sposób? Gdzie dostanę nową bo tej pewnie wkręcał nie będę już. No to pewno już pozamiatane. Trzeba wymienić cały gaźnik. Tą śrubkę trzeba bardzo delikatnie traktować żeby nie rozkalibrować i nie zniszczyć knału. Pewno ktoś zgubił uszczelniającego oringa i moto zasysał za dużo powietrza więc trzeba było śrubę regulacji dokręcać na chama i tak to się skończyło - zniszczeniem gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b182 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Nawet nie strasz. Trochę ją ruszyłem ale nie chciałem odkręcać bez wyjmowania gaźnika. Motor chodzi ładnie ale kiedyś na pewno będzie trzeba podregulować gaznik i dlatego chce ja wyjąc. lekko naciąć łeb aby znowu pasował do śrubokręta. Nowa śruba w serwisie 60 zł to lekka przesada. Cały gaźnik nowy na allegro 100 zł kosztuje Edytowane 27 Listopada 2008 przez b182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Nawet nie strasz. Trochę ją ruszyłem ale nie chciałem odkręcać bez wyjmowania gaźnika. Motor chodzi ładnie ale kiedyś na pewno będzie trzeba podregulować gaznik i dlatego chce ja wyjąc. lekko naciąć łeb aby znowu pasował do śrubokręta. Nowa śruba w serwisie 60 zł to lekka przesada. Cały gaźnik nowy na allegro 100 zł kosztuje No trochę może przesadzam. Ale trzeba by zdobyć jakiś rysunek złożeniowy i sprawdzić czy nie brakuje tam jakiegoś uszczelnienia albo podkładki, a może sprężynka jest jakaś niestandardowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Mialem taki problem kiedys. Wyciagnalem gazniki i malenkim dlutem wycialem rowek odpowiedznio gleboki ze dalo sie wykrecic ja srubokretem. Slyszalem, tez ze jest taki kit: jakby malutki gwintownik wkrecany w taka srube ale o gwincie w odwrotnym kierunku, ktory podczas wkrecania w srube powoduje jej wykrecanie, ale nie widzialem nigdy takiego na wlasne oczka. Z klejem bym nie probowal, bo jesli sruba jest dosc mocno dokrecona to klej na srubokerecie moze okazac sie nie wystarczajaco mocna laczacy, tymczasem moze dodatkowo umocnic owa srubke w gazniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Przy zamontowanym gazniku to wiesz co mzoesz sobie zrobic... nawet nie docisniesz porzadnie srubokreta, wymontuj na stol porzadny srubokret, dobrze docisnij i powinno puscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Nawet nie strasz. Trochę ją ruszyłem ale nie chciałem odkręcać bez wyjmowania gaźnika. Motor chodzi ładnie ale kiedyś na pewno będzie trzeba podregulować gaznik i dlatego chce ja wyjąc. lekko naciąć łeb aby znowu pasował do śrubokręta. Nowa śruba w serwisie 60 zł to lekka przesada. Cały gaźnik nowy na allegro 100 zł kosztuje W zestawie naprawczym za 30 zł powinna byc nowa taka śrubka. A do jakiego to moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 cienkie wiertełko, nawiercasz kapke , wbijasz bit'a o zakończeniu torx, odkręcasz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi