Skocz do zawartości

Naicągacze CYFRA + pomocy??

nowytzrdt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema!Chyba podpisałem umowe właśnie z takimi naciągaczami powiedział mi że będe miał pakiet konfortowy + i do tego canały + i HBO za 42 zł przez 1,5 roku. Tak tak wiem dałem sie wyciulać:/Pytałem się gościa chyba 100 razy czy to jakiś wałek ale zapewniał że nie(wiem frajer ze mnie).Ale sprawa jest taka że oni dopiero jutro przyjeżdżają to niby zamonotwać montaz 300zł hahha.Co zrobić dałem zaliczke 50 zł ale 50 zł to nie pieniądz i moge stracić.PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ CO TERAZ???

tu link do takiś właśnie naćiagacze http://media2.pl/media/28190-nieuczciwi-sp...awcy-cyfry.html

A ja mam 2 pytania...

Co znaczy "chyba podpisałem"? :icon_rolleyes:

I czy w wieku 16 lat możesz podpisywać jakiekolwiek umowy?

Poza tym skoro coś podpisałeś, to zapewne masz swoja kopię umowy. pozostaje Ci więc dokladnie ją przestudiować. W sumie to tu nikt za bardzo nie może Ci pomóc, nie wiedząc co jest napisane w umowie! Więc nie panikuj, tylko czytaj.

A jeśli jakims cudem :icon_eek: nie dostałeś kopii umowy, to jak jutro Panowie przyjadą, to zanim zaczną cokolwiek montować poproś ich ładnie o mozliwość zapoznania się jeszcze raz z treścia umowy.

Jak jutro przyjdą, to powiedz, że się rozmyśliłeś. I po sprawie. Nic ci nie zainstalują i nic nie bedziesz musiał płacić. Co by nie mówili stanowczo powiedz: dziekuję.

A tak na marginesie: to goście przyszli coś naopowiadali osobie nie będącą właścicielem lokalu, a ty podpisałes jakiąś tam umowę, która zapewne jest gniotem, a nie umową?

Poprostu ta umowa jest nieważna, możesz spać dzisiaj spokojnie.

A nie wiesz, że telewizja ogłupia? :wink:

Pozdrawiam.

Edytowane przez tragon

A ja mam 2 pytania...

Co znaczy "chyba podpisałem"? :icon_rolleyes:

I czy w wieku 16 lat możesz podpisywać jakiekolwiek umowy?

Poza tym skoro coś podpisałeś, to zapewne masz swoja kopię umowy. pozostaje Ci więc dokladnie ją przestudiować. W sumie to tu nikt za bardzo nie może Ci pomóc, nie wiedząc co jest napisane w umowie! Więc nie panikuj, tylko czytaj.

A jeśli jakims cudem :icon_eek: nie dostałeś kopii umowy, to jak jutro Panowie przyjadą, to zanim zaczną cokolwiek montować poproś ich ładnie o mozliwość zapoznania się jeszcze raz z treścia umowy.

chybaaa to miało być że chyba byli to naciągacze to końca nie jestem pewny jutro sie dowiem

umowe mam tylko i nie wynika z niej nic mądrego :P normalna umowa cyfry +

podpisał mój tato a nie ja

Ostatnio też chciałem nabyć jedną z tych "telewizji". Każda powiedziała, że mogę zwrócić wszystko w ciągu 10 dni od daty zakupu widniejącej na umowie. Jedyne koszty jakich mi nie zwrócą to montażu. Reszta wraca do mojej kieszeni.

Zatem możesz wziąć cały zestaw (powinieneś już go mieć w domu), ale zrezygnować z pomocy przy montażu. Wtedy nie powinieneś nic płacić za to.

A następnie pojechać do siedziby głównej (niestety tylko tam można zwrócić zestaw) i odstąpić od umowy.

Info powyższe jest uzyskane od przedstawiciela telewizji gdy chciałem sam dokonać zakupu więc najlepiej jest jeszcze przekręcić na infolinię i potwierdzić wszystko.